Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Кому дістанеться заньківчанський Оскар?

27 БЕРЕЗНЯ

www.forum.zankovetska.com.ua

Гадаєте автор щось наплутала у назві своє статті? Аж ніяк. Адже не за горами Міжнародний день театру, а заньківчанська трупа (зокрема її вибрана «капустянська група сценаристів») уже понад два місяці в поті чола працює над новою програмою для театрального дня. Так уже якось повелося, що серед усіх театральних колективів Львова саме заньківчанський Капустяник отримав відкуги неперевершеного дійства, сваята сміху та доброго настрою, а в останні роки ще й справжній нагород. А що ж ви думали. Минулого року була започатковані номінації, за які переможці отримували Оскари. Щоправда вони були не голлівудськими, а львівськими, адже копія всесвітньо відомої кінематографічної нагороди замість меча в руках мала зображення капустини.

Автори ідеї щорічних святкувань (серед яких у перших числах слід відзначити ініціатора й натхненника Олега Сікиринського) намагаються перетворити день театру в справжнє свято для кожного актора – щоб він міг почуватися знаменитістю, пройтися по червоній доріжці та приїхати на лімузині, отримати Оскара й відчути зал аплодисментів.

Довідка театру

День театру святкують ще з 1962 року. Перші театри з'явились в Індії, згодом в Китаї, а в X ст. появляються зачатки Європейського театру.

Слово "театр" походить від грець. theatron, і означає місце для видовищ а також місце, призначене для показу драматичних творів мистецтва перед публікою.

Це свято святкують не лише ті люди, які мають безпосереднє відношення до театру і є майстрами сцени, а й глядачі.

Міжнародний день театру встановлений у 1961 році IX конгресом Міжнародного інституту театру (МІТ). Діяльність організації, згідно статуту, спрямована на "зміцнення миру й дружби між народами, на розширення творчого співробітництва всіх діячів миру". Міжнародний день театру відзначають 27 березня. Отож, це не лише професійне свято майстрів сцени, це свято мільйонів глядачів та поціновувачів театрального мистецтва.

 

Про авторів

Драматичний театр ім. Марії Заньковецької

Додав Art-Vertep 23 березня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска