Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Львів / Кабінетна зустріч із польською письменницею Барбарою Космовською

05 ТРАВНЯ 18:00

Літературна кав’ярня "Кабінет" (Львів, Винниченка, 12).

5 травня, у середу, о 18 годині відбудеться авторська зустріч із письменницею Барбарою Космовською у літературній кав’ярні "Кабінет" (Львів, Винниченка, 12).

Модерує Божена Антоняк та др. Анатолій Івченко.

Вітання від заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва.

6 травня,у четвер, о 17-20 год. Книгарня "Є", Львів, пр. Свободи, 7. Публічна зустріч на тему "Барбара Космовська і польська підліткова література". Модератори – Божена Антоняк та Уляна Гнідець. Запрошені: Маріанна Кіяновська, Лариса Андрієвська, Остап Сливинський, Мар’яна Савка, Наталія Трохим, Анастасія Левкова, Орест Стадник, Володимир Читай та ін.

Барбара Космовська

Закінчила полоністику в Ґданському університеті. Деякий час працювала вчителькою польської мови в Битові. У 1999 захистила кандидатську дисертацію на тему «Між дитинством і дорослим життям. Про романи Зофії Урбановської». Дисертаційна робота стосувалася польської літератури періоду позитивізму й була відзначена дипломом «Summa cum laudе» (за найкращу роботу).

Зараз працює на посаді доцента кафедри історії літератури романтизму й позитивізму в Поморській академії у м. Слупськ. Її наукові зацікавлення — це передусім література позитивізму та дитяча й молодіжна література (співпрацює із журналом «Гулівер», присвяченим цій проблематиці). Депутат міської ради в Битові.

Творчість

Літературний дебют припав на роки навчання в ліцеї (70-ті роки ХХ ст.). Перші спроби опубліковані в неіснуючому нині журналі «Na prze?aj» («Навпростець»). У 80-ті здобула численні премії на поетичних конкурсах. Перший роман «Голодна кішка» видано 2000 року. У 2001 вийшов роман «Приватна територія», у 2002 «Провінція», «Гобелен» та «Буба». У 2003 «Угору річкою», у 2004 «Блакитний автобус», у2005 — книжка «Думчики». Авторка романів «Пушка» та «Буба — картярський сезон».

Премії

Декілька книжок здобули престижні нагороди: книгу «Приватна територія» названо найжіночнішим романом Б. Космовської, у 2001 вона перемогла на літературному конкурсі «Щоденник польської Бриджит Джонс», організованому видавництвом «Zysk i S-ka», приносячи авторці популярність. Роман опинився у Списку бестселерів А. Ростоцького, який публікує газета «Rzeczpospolita». «Буба» у 2002отримала головну премію на загальнопольському конкурсі романів для дітей та юнацтва, який проходив під назвою «Повір у силу фантазії», організованому видавництвами «Муза» та «Медіа Родина». Книжка «Позолочена рибка» здобула літературну премію Книга Року 2007, засновану польською філією IBBY (International Board on Books for Young People) та отримала першу премію на Літературному конкурсі ім. Астрід Ліндгрен, організованому Фондом ABCXXI — «Уся Польща читає дітям» під патронатом Міністра культури та національної спадщини.

Барбара Космовська також є авторкою радіоспектаклів для дітей та юнацтва.

 

Про авторів

Мистецьке об'єднання Дзиґа , , Мар’яна Савка , Остап Сливинський , Лариса Андрієвська (упорядн) , Маріанна Кіяновська

Додав Art-Vertep 05 травня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска