Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Львів / Проща Львів-Рим-Віфлеєм-Єрусалим-Константинополь-Київ

24 ГРУДНЯ - 07 СІЧНЯ

Львів-Рим-Віфлеєм-Єрусалим-Константинополь-Київ

Проща – як дорога, дорога до Святих місць, дорога до Бога, Проща – як молитва, це кожне Слово, що сказане з тиші, це розмова із Богом, віднова і буття у молитві,

Проща – як єднання, єднання у торжестві Рождества Христового християн різних конфесій.

Проект являє собою подорож прочан зі Львова до Віфлеєму в часі святкування Різдва Христового з театральним дійством «Вертеп», складеним за духом і подіями народження Ісуса Христа, давньо- українськими духовними співами, виставою за текстами «Пісні над Піснями». Вертеп, як унікальний в світовій практиці вид театру, є характерною ознакою слов’янської православної культури, набув досконалої художньої форми саме на теренах Західної України, зберіг не тільки естетику дійства, але й духовну серцевину.

Проща розпочнеться 24 грудня 2008 року богослужінням у Львівському Катедральному Соборі і театральним дійством "Вертеп" в стінах Львівського академічного театру імені Леся Курбаса. Шлях подорожі пролягатиме містами Польщі, Австрії, Німеччини, Італії і прямуватиме до святкування Різдва Христового 7 січня 2009 р. у Віфлеємській печері. Проща триватиме у світлі Віфлеємського вогню до свята Водохрещення 19 січня 2009 у Патріаршому Соборі Української Греко-католицької Церкви та Києво-Печерській лаврі на обох берегах Дніпра, де Св. Володимир охрестив Київську Русь. 20 січня з поверненням до рідного Львова в театрі імені Леся Курбаса відбудуться різдвяні вечорниці з Вертепом, колядою, частуванням і діленням дарами прощі.

Проект «Проща – Ukraine» є молитвою руху прочан зі Львова до Вифлиємської печери, молитвою Слова, що лунає з Вертепу, молитвою дії у справі сповнення Благою вістю сердець, молитвою співу голосів, як єднання.

Територія сцени дозволяє бути відкритою і об’єднуючою для людей навіть різної конфесійної ідентичності. Театр, будучи гостем спільноти певного віросповідання, стає приводом для зустрічі і спільної радості християн різних конфесій, запрошує іти спільно шляхом, що є для нас Христос.

 

Про авторів

Театр імені Леся Курбаса

Додав Art-Vertep 01 грудня 2008

Коментарi

13 грудня 2008

Все гарно, от тільки Русь хрестили не у Дніпрі, а у Почайні.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска