Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 

Галереї

Полтава / «Мазепа-фест» 2010

19-20 ЧЕРВНЯ

ОЦЕВУМ

Цьогоріч фестиваль «Мазепа-фест» пройде у Полтаві у два етапи. Зокрема, 19-20 червня заплановані День українського кіно та День класичної музики. Традиційний рок-концерт на Співочому полі Марусі Чурай відбудеться 17-18 липня.

Про це повідомив на прес-конференції в ІА «Новини Полтавщини» організатор Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Мазепа-фест», голова ПООТ «Просвіта» та народний депутат України Микола Кульчинський.

«Через позицію міської влади Полтави ми змушені були розділити фестиваль на два етапи, бо Співоче поле, яке є власністю міської ради, нам на 19-20 червня відмовили. Тому фестиваль розпочнеться Днем українського кіно (19 червня) та Днем класичної музики (20 червня). А вже у липні будуть рок-дні», - сказав Микола Кульчинський.

Зокрема, у День кіно полтавцям покажуть чотири фільми: «Живі» Сергія Буковського, «Небезпечно вільна людина» Романа Германа - документальні, «Райські птахи» Романа Балаяна та «Мелодія для шарманки» Кіри Муратової - художні. Показ фільмів розпочнеться о 14:00 в ОЦЕВУМі.

«Події у цих фільмах будуть присвячені Україні. Зокрема, я чув про фільм Кіри Муратової, що ніхто після його перегляду з залу без сліз не виходив. Він піднімає проблеми нашого українського життя, зачіпає за живе. У фільмі звучить як російська так і українська мова», - говорить організатор фесту.

Щодо дня класичної музики, то у його рамках пройде концерт Полтавського симфонічного оркестру поемою-симфонією «Мазепа» - поблизу Білої альтанки на Івановій горі. Концерт розпочнеться 20 червня у неділю о 18:00.

На рок-концерт у липні до Полтави приїдуть гурти: «ВВ» (Олег Скрипка), «НеДіля», «МОТОР’РОЛЛА», Росава, Марія Бурмака та ін. Географія колективів та співаків - широка: Рівне, Львів, Івано-Франківськ, Донецьк, Харків, Суми, Запоріжжя. Очікують і на закордонних гостей.

 

Про авторів

Мазепа-фест

Додав Art-Vertep 15 червня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска