Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Полтава / Вистава «Сни Васіліси Єгоровни» за творами Леся Подерв’янського театру «КРОТ»

06 ЖОВТНЯ 19:00

ПД "Листопад"

6 жовтня під час гастрольного туру театр КРОТ відвідає Полтаву. Цього разу глядачі побачать виставу "Сни Васіліси Єгоровни". Тут це вже друге «пришестя» КРОТА. Навесні з великим успіхом пройшла вистава «Павлік Морозов».

Вже більше року київський театр КРОТ бентежить розум українських театралів спектаклем за творами культового українського драматурга Леся Подерв’янського. Постанова «Сни Васіліси Єгорівни» являє собою пікантний коктейль з сюжетів п’єс «Васіліса Єгорівна та мужичкі», «П’ять хвилин на роздуми», «Король Літр», «Остановісь, мгновєніє, ти прєкрасно!», «Нірвана, або Альзо Шпрех Заратустра», «Діана», «Мєсто встрєчі ізменіть ніззя, бл…!».

Твори Леся Подерв’янського називають українською драматургією нового часу. Як і все нове, у публіки вони викликають різні почуття - від гострого несприйняття і засудження до захоплення. Але так чи інакше, нікого не залишають байдужим.

Після гучної прем’єри 16 квітня 2012 року у залі київського Crystal Hall, навесні цього року виставу побачили Львів, Луцьк та Черкаси. Режисер постанови Андрій Критенко – більше відомий за кордоном, а саме у німецькому Штутгарті, де він викладає акторську майстерність, ставить вистави та грає у місцевому театрі. Склад акторської трупи залишається одним з найсильніших в Україні. Поряд з професіоналами сцени образи персонажів втілюють непрофесійні, але більш, ніж харизматичні особистості - телеведучий Микола Вересень, співачка Alloise, лідер гурту "Кому вниз" Андрій Середа. Сам Лесь Подерв’янський виступив у якості сценариста і художника- постановника, а його донька Анастасія доповнила образи персонажів яскравими костюмами.

Театр КРОТ був створений порівняно недавно, але вже встиг викликати широкий резонанс публіки як вибором репертуару, так і нестандартним підходом до втілення художнього матеріалу на сцені. А також складом акторської трупи: Євген Капорін, Олена Рєпіна, Олена Хижна, Сергій Солопай, Катерина Шаміна, Олег Примогенов, Георгій Фомін, Єгор Пчьолкін, Микола Вересень, Андрій Середа, Тетяна Несвідоменко та інші.

 

Про авторів

Лесь Подерв’янський

Додав nady 09 вересня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска