Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Рівне / Виставка «Традиційне народне вбрання Західного Полісся»

03 ЛЮТОГО - 04 БЕРЕЗНЯ 10:00-17:30

Музей І.Гончара

Виставка «Традиційне народне вбрання Західного Полісся» (Сарненський і Володимирецький р-ни Рівненської області).

Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара» запрошує відвідати виставку «Традиційне народне вбрання Західного Полісся» (Сарненський і Володимирецький р-ни Рівненської області).

На виставці представлено зразки народної ноші з колишньої Степанської волості Рівненського повіту Волинської губернії (нині сіл, що належать до частини Сарненського та Володимирецького районів Рівненської області).

Повні строї та окремі деталі костюмів експозиції виставки належать до приватних збірок Ігора Перевертнюка та Володимира Щибрі (м. Київ), які провели значну пошукову, експедиційну роботу (біля 30-ти науково-дослідних розвідок у вказаному вище регіоні за період з 2007 по 2011 роки).

Ігор Перевертнюк (1991 р.н.) – студент 5 курсу секції музичного фольклору Київського національного університету культури і мистецтв. Співає у фольклорних гуртах «Кросна», «Кралиця», «Древо». Пише дипломну роботу на тему «Традиційна обрядовість та побут селян Новоград-Волинського району Житомирщини».

Володимир Щибря (1991 р.н.) – студент 4 курсу історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Співає у фольклорних гуртах «Кросна» та «Володар». Пише бакалаврську роботу на тему «Традиційний комплекс вбрання Південної Київщини (нині Черкаська область)».

Експонати виставки всебічно демонструють поліське вбрання середини ХІХ – початку ХХ століть. Вигтовлене воно в, основному, з доморобних тканин і вирізняється серед інших історико-етнографічних регіонів своєрідним колоритом, з переважанням червоного та білого кольорів. Це -сорочки, фартухи, намітки, хустки, крайки, свити, спідниці-літники.

Виставка діятиме з 3 лютого по 4 березня 2012 року щодня, крім понеділка та останнього вівторка місяця, з 10:00 до 17:30.

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Chyzh 02 лютого 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска