Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Севастополь / Виставка Худради «Спірна територія»

26 ВЕРЕСНЯ - 07 ЖОВТНЯ 10:00-17:00

Художній музей ім. М.П. Крошицького (за адресою пр. Нахімова, 9)

26 вересня, о 16.00 у Севастополі за адресою пр. Нахімова, 9 у Художньому музеї ім. М.П. Крошицького відкриється нова, четверта виставка українського міждисциплінарного кураторського об’єднання Худрада. Виставка, присвячена вивільненню та завоюванню соціальних і політичних просторів, зібрала 19 учасниць і учасників з України та інших країн. У перші дні роботи «Спірної території» відбудеться інтенсивна дискусійна програма.

Спірні території - це прогалини у світі, застиглому й поділеному на сфери впливу. Живі ділянки, варіативно сформовані людським розумом та безумством. Вони дають надію на зміни, приваблюють можливістю зробити свої ставки, увійти в гру. Вони обіцяють насолоду, породжувану зіткненнями, вони здатні відродити конфлікт там, де, здавалося б, уже непохитно затвердилися нудні догматичні конструкти. Цінність спірної території в її надії та двоякості.

Ми рухаємося вздовж вибухонебезпечної межі, там, де нам ввижається постійний зсув лінії конфронтації, де зосереджене насильницьке начало, що проявляє себе знову і знову.

Де саме? Соціальні відносини, ексклюзія, маргіналізація, гендер та сексуальність, війна приватних та суспільних інтересів, конфлікти ксенофобій, громадський простір і його присвоєння, громадянський, політичний, активістський вибір та поле влади.

Чи можна звідси нанести попереджувальний удар?

Утримувати спірні території в полі зору – для нас означає вийти із підпорядкування, прорватися крізь греблю ідеологічного реквізиту туди, де із відчуття розгубленості та дискомфорту витворюється надія. Вирватися із всепоглинаючої влади пародії та нових віровчень із їхнім спокійним сумлінням у дійсність, де спірні простори все ще підлягають політичному освоєнню та готові стати для людини простором життя.

У виставці беруть участь: Адріан Пачі (Албанія), Анна Звягінцева, Іван Мельничук, Євгенія Бєлорусець, Нікіта Кадан, Юрій Соломко, Естер Кемпф (Швейцарія), Олексій Салманов, Сімона Рота (Іспанія), Леся Хоменко, Лада Наконечна, Олексій Гнеденко, Аліна Клейтман, Уляна Биченкова, Ніколай Рідний, TanzLaboratorium, ФНО (Росія), Р.E.П.

Виставка триватиме до 7 жовтня і працюватиме у всі дні тижня, крім вівторка, з 10.00 до 17.00.


Ми запрошуємо усіх бажаючих на нашу програму заходів, які відбудуться в рамках виставки. Вхід без реєстрації та запрошень.


ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

26 вересня


15:00 Прес-конференція

16.00 Відкриття виставки, кураторська екскурсія по виставці.

27 вересня

12.30 - 15.00 Перформанс “Безголові” групи TanzLaboratorium на вулицях Севастополя.

16.00 Презентація останніх випусків незалежних журналів про соціум, літературу, мистецтво: “Спільне” і “Простори”. Доповідачки Анастасія Рябчук та Євгенія Бєлорусець.

17:00 Панельна дискусія «Взаємодія між культурним активізмом і правозахисними ініціативами: досвід Сімферополя». Доповідачки Олександра Дворецька та Тетяна Безрук.

28 вересня

16:00 Панельні дискусії «Проблеми та перспективи розвитку сучасного мистецтва в культурному контексті Севастополя» та «Можливість сучасного мистецтва у регіональному художньому музеї». Доповідачі Микола Скиба, Сергій Попов, Нікіта Кадан, Тетяна Смірнова, Павло Хлібовський та Тетяна Сайгушкіна.


Всі події, окрім перформансу, відбуватимуться у Севастопольському музеї ім. М.П. Крошицького на пр. Нахімова, 9

 

 

Про авторів

Худ Рада

Додав nady 18 вересня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска