Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Соломія Крушельницька Арія Гальки (Монюшко, Галька /Gdy by rannym slonkiem/ (польс.), дія 2, ф-но 2.85 Mb
Соломія Крушельницька Бойто. Мефістофель. Арія Маргарити L`altra notte (італ.), дія 3, ф-но, 1 виконання) 2.80 Mb

Тернопіль / У Тернополі проведуть перший всеукраїнський книжковий фестиваль «ДЖУРА-фест»

14-17 КВІТНЯ

Виставковий зал кінотеатру «Перемога», вул.Руська 52

У Тернополі, 14-17 квітня, у приміщенні виставкового залу кінотеатру «Перемога», видавництво «Джура», за підтримки міської ради та Тернопільської облдержадміністрації, організовує всеукраїнський книжковий фестиваль «ДЖУРА-фест».

Метою заходу є популяризація української книги.

На чотири дні Тернопіль планують перетворити на місце святкової феєрії української книжки. Крім того, організатори хочуть, щоб у ці дні кожен охочий поспілкувався з улюбленими авторами.

Для цього оргкомітет фестивалю запропонував різноманітні заходи: якнайширшу участь видавців (видавництва всієї України) та авторів у презентаціях і зустрічах з читачами, концерти авторської пісні та співаної поезії, презентацію літературних новинок, вручення заснованих фестивалем нових літературних премій, виставку-продаж книг, майстер-класи відомих художників.

За словами організатора фестивалю української книги «ДЖУРА-фест» Василя Ванчури, цей літературний фестиваль має низку відмінних новацій від Львівського книжкового форуму та Київського книжкового форуму «Медвін». Фестиваль «ДЖУРА-фест» покликаний повернути спілкуванню письменника з читачем атмосфери свята, залучивши до цього відомих співаків, акторів, художників, спортсменів, які приїдуть на фестиваль як гості, щоб привернути увагу до сучасної української літератури.

Головне завдання всеукраїнського книжкового фестивалю «ДЖУРА-фест» – сприяти розвитку української літератури та видавничої справи, а також привернути увагу до Тернопільщини як туристичного регіону.

«Якщо фестиваль добре зарекомендує себе, є шанс зробити його традиційним. Але якщо хтось вирішить скористатися нашим досвідом і організує в себе таку імпрезу – будемо лише вітати», – зазначив Василь Ванчура.

Головні заходи фесту: церемонія урочистого відкриття фестивалю української книги «ДЖУРА-фест»; творчий вечір на честь відкриття першого фестивалю української книги «ДЖУРА-фест»; вручення літературних премій та вручення нагород; майстер-клас від Івана Марчука; вечір пам’яті Соломії Крушельницької; майстер-клас від Миколи Дмітруха: малювання шаржів; круглий стіл на тему: «Що, крім конспектів, читає молодь? (за участю лідерів та активістів МГО та представників ЗМІ); диспут-клуб «Книга і преса»; вечір співаної поезії; вечір гумору; сучасний дизайн оформлення книги; майстер-клас від студентів Галицького інституту ім. В. Чорновола; виставка експозицій музею книг з міста Бережан; літературно-книжкові акції тощо.

 

Про авторів

Соломія Крушельницька , Іван Марчук

Додав Art-Vertep 14 квітня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска