Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Харків / Благочинна акція «Святий Миколай мандрує Україною». Харків

15-18 ГРУДНЯ

місто Харків

З давніх-давен на теренах України існує традиція святкування Дня Святого Миколая – покровителя знедолених, людей, що знаходяться далеко від дому, не мають власної оселі, та дітей. Згідно цієї традиції батьки висловлюють усю свою любов та піклування, залишаючи в цей день біля дитячих ліжок різноманітні подарунки від імені Святого Миколая. Кожного року, напередодні 19 грудня, серця дітей завмирають в очікуванні цього теплого родинного свята. І саме в цей день ми бачимо сум в очах знедолених дітей, яким не вистачає батьківської опіки і які хочуть отримати любов та ласку, відчути себе потрібними суспільству.

Мета акції:

* допомогти соціально неадаптованим дітям (з притулків, інтернатів, дитячих будинків, дітям з особливими потребами та малозабезпеченим, багатодітним родинам) у День Святого Чудотворця Миколая відчути справжню радість свята та душевне тепло;

* привернути увагу суспільства до потреб соціально-незахищених дітей, діте-сиріт, інвалідів; надати можливість харків’янам допомогти дитячим будинкам та інтернатам Харкова та області;

* продовжити давні українські традиції гуманізму та милосердя.

Проведення акції:

В рамках акції з 15 до 18 грудня усі бажаючі мають можливість передати в дар дитячим установам-учасникам цьогорічної акції* (Спеціальній загальнроосвітній школі-інтернату І-ІІ ступенів №8 для дітей із наслідками поліомієліту, Харківській загальнроосвітній школі-інтернату соціальної реабілітації І-ІІ ступенів, Коарівському дитячому будинку-інтернату) речі, взуття, канцелярські товари, книжки, диски, дитячі та ялинкові іграшки, прикраси (для дівчат) тощо.

19 та 20 грудня волонтери з харківських внз поїдуть до обраних закладів, щоби привітати дітей зі святом, провести ігри, розповісти історію Святого Миколая.

Під час проведення акції формується культура взаєморозуміння та допомоги один одному, набувається неоціненний досвід спілкування, який є дуже важливим для усвідомлення проблем соціально неадаптованих дітей.

Місця прийому подарунків для вихованців установ-учасників акції у Харкові та області:

* Вул. Сумська, 3, Книгарня „Є” (час роботи 9:00-21:00)

* Пл. Свободи, 6, ХНУ імені В. Н. Каразіна, ауд. 1-4 (Студентська Рада)

* Вул. Роганська, 132-а, „Комісійний магазин” (СМ „ФОРА”, 2 пов.) *

Координатор акції:

Шейніна Василиса, ХОМГО “ДУМКА”, тел. 063 623 0 777

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Art-Vertep 16 грудня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска