Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Харків / Виставка скульптури "Міфи Персії, що ожили"

30 ЛИСТОПАДА - 24 ГРУДНЯ 11.0019.00

Харківська галерея "Мистецтво Слобожанщини" (пл. Свободи, 5, Держпром)
безкоштовно

З 8 по 24 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде проходити виставка скульптури Фаршіда Елішаі Сайяда (Джозеф) «Ожилі міфи Персії».

Автор спробував через скульптури і барельєфи доторкнутися до багатства легенд і міфів Стародавньої Персії і представити глядачам ті невеликий фрагмент їх нескінченного багатства. 

Основою для творчості Джозефа стало Шахнаме – великий твір іранського поета Фірдоусі. У його віршах відображена історія Ірану, починаючи від першого дня творіння до навали мусульманських завойовників. Саме в цих глибинах пам'яті людства і укладені загальносвітові основи існування, які потім оформилися в світові релігії.

Довідка. Фаршід Елішаі Сайяд (Джозеф) народився в Тегерані. Після закінчення школи в течії 5 років працював оцінювачем старовинних і сучасних килимів. У 1995 році приїхав в Україну і вступив до Харківського художньо-промисловий інститут і навчався за фахом «Станкова і монументальна скульптура». На даний момент займається скульптурної та декоративною пластикою. Брав участь у більш, ніж 40 виставках скульптур. 
З 2012 року член спілки художників України.

Докладніше про подію – на сайтах: www.gallery.kharkov.ua; cultura.kh.ua

Адреса: м. Харків, Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід зі сторони площі Свободи)
Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви.
Тел. / Факс:  (057) 717-10-40

 

Про авторів

Світлана Баженова

Додав gallery 10 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска