Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Сергій Жадан Інстаграм (2014 р.) 3.19 Mb
Сергій Жадан Закачати альбом "Зброя пролетаріату" (2012 р.) (zip-альбом) 75.91 Mb
Сергій Жадан Зброя Пролетаріату (2012 р.) 7.51 Mb
Сергій Жадан Білі люди (feat Ю.Єфремов, А.Кириченко) 2013 р. 5.93 Mb
Сергій Жадан Боксери (разом із "Собаками у космосі", 2008 р.) 4.13 Mb
Сергій Жадан Радість - це те, що дається з боєм (Жадан & Бабкин & Состояние души) (live in Черчіль, 2012) 5.23 Mb

Харків / Синтетичний проект «НЕСУМІСНА СУМІСНІСТЬ»: музика, література, кіно, фотографія, живопис

18 ТРАВНЯ - 08 ЧЕРВНЯ 16:00

Харківський літературний музей (вул. Фрунзе, 6)


Харків – місто насичене мистецьким, візуальним, музичним та літературним життям! Не закінчуються фестивалі та молодіжні культурні акції! Коли вже достатньо тепло, аби не надягати на себе зайвий одяг, але не настільки спекотно, аби хотілося втекти подалі за місто, саме в такий весняний період ми, спеціально до Міжнародного дня музеїв, даруємо харків’янам синтетичний проект, який має зацікавити кожного, хто завітає до Літературного музею з 18 травня до 8 червня.

Що готують нам молоді харківські куратори?

Суміш візуального мистецтва з літературою, суміш літератури із музикою, суміш сторіч XX та XXI! У мистецькому коктейлі багато інгредієнтів: виставка живопису Романа Мініна, фото, відео проекту Артема Волокітіна (художник наразі співпрацює з київською «Я-галереєю»), відео Ольги Селіщевої, раритетні фотографії (з фондів Муніципальної галереї) та графіка (з колекції галереї «VOVATANYA») Бориса Косарєва (1897-1994), показ фільму режисера Олександра Довженка «Земля», що увійшов до класики світового кінематографу, літературний перформанс від театру “homo ludens”, літературні акції за участі сучасних письменників, доповнені музичною частиною, яку презентують молоді харківські гурти «Світер» та «Creamwave». Ми пропонуємо глядачеві різноманітні мистецькі матеріали для оцінки та аналізу етапів, інтенсивності та спорідненості розвитку культури Харкова на початку двох сторіч.

«Несумісність – те, що не може буди сумісним, сполучатися, існувати одночасно з чим-небудь іншим.

Класика та сучасність: місця перетину та діалог. Можна їх довго шукати. Але навіщо? Ми чітко розуміємо цінність як одного, так і іншого, та вважаємо більш доцільним знову і знову виявляти їх якості. Класичне та сучасне мистецтво не є антонімами, але їх сумісність, на наш погляд, надумана завдяки додатковим елементам: загальним темам, концепціям, матеріалам. Однак, співіснування класичного та сучасного мистецтва в єдиному просторі допомагають набути їм більшої виразності, контрастності. Немає сенсу вибирати, що краще: хроматична чи ахроматична гамма. Кольори веселки більш виразні на чорно-білому тлі, а білі відблиски на різнокольоровому панно. Так і класика та contemporary - контрастні на тлі одне одного.

Глядач завжди висловлює свої пріоритети: хтось любить передвижників, а комусь до душі щось гостро нове. При цьому кожен глядач цікавиться мистецтвом, своїм мистецтвом. Саме на цього глядача орієнтований наш проект, і якщо він все ж таки знайде щось спільне, ми будемо лише раді. Раді!?! Так, ми й самі бачимо багато спільного між творчістю заявленихавторів у проекті, це й соціально-історичні аспекти та соціальні теми, і стилістична манера робіт Р. Мініна, близька театральним декораціям, плакатам Б. Косарєва «періоду авангарду». Продовжуючи теми, заявлені Б. Косарєвим у фото-серії «Сорочинський ярмарок», А. Волокітін розвиває тематику долі та соціального портрету селянства в сучасній Україні...

Ми залишаємо за глядачем право вирішувати, сумісні чи ні класика та актуальне мистецтво, будувати між ними безліч сполучних містків чи безапеляційно спалювати їх».

18.05-8.06

Виставка раритетних фото (з фондів Муніципальної галереї) й графічних (з колекції галереї «VOVATANYA») робіт батька українського авангарду Бориса Косарєва (1897-1994), творів популярних молодих харківських художників Романа Мініна та Артема Волокітіна.

18.05

16.00 Відкриття проекту до Дня музеїв

Перформанс від театру “homo ludens”

Літературна акція "Школа авангарду": сучасні харківські письменники (Костянтин Бєляєв, Олег Коцарев, Андрій Краснящих, Ростислав Мельників, Ігор Нещерет, Юрій Цаплін, Сашко Ушкалов) читають письменників 20-тих років. Куратор – Сергій Жадан

21.05

16.00 Вечір спогадів «Життя та творчість Б.Косарєва (1897-1994)»

27.05

16.00 Творча зустріч з мистецтвознавцем Мирославою Мудрак «Український авангард. Минуле і сучасність»

28.05

17.00 Кіновечір. Показ фільму «Земля» О.Довженка

3.06

16.00 Круглий стіл «Нова мистецька ситуація в Харкові в перше десятиріччя ХХІ ст.». Модератор Тетяна Тумасян.

5.06

18.00 Закриття проекту. Літературно-музична акція «Демо-версія»: нова література (Галина Бабак, Дєдушка Омоте, Ігор Зарудко, Катерина Каруник, Ірина Коломієць, Юлія Максименко, Наталія Маринчак, Дзвеніслава НеТа, Олена Рибка, Олена Руда, Антоніна Тимченко, Олена Шпілевська), нова музика ( гурти «Світер» та «Creamwave»). Куратор – Сергій Жадан.

 

Про авторів

Сергій Жадан , Сашко Ушкалов , Юрій Цаплін , Ростислав Мельників , Андрій Краснящих , Олег Коцарев , Лала Багірова , Театр homo ludens

Додав Art-Vertep 18 травня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска