Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Харків / «Розпросторся, душе моя, на чотири татамі…» (експозиція, присвячена творчості Василя Стуса)

08 ВЕРЕСНЯ - 28 ЖОВТНЯ

Харківський літературний музей (вул. Фрунзе, 6)

Від 3 вересня до 28 жовтня у Харківському літературному музеї триватиме виставка «Розпросторся, душе моя, на чотири татамі», присвячена 26-м роковинам із дня смерті Василя Стуса.

Василь Стус (1938–1985) – поет-екзистенціаліст, теоретик літератури, перекладач германістики. Один із найактивніших представників Руху опору 60–80-х років ХХ ст. Виставка репрезентує літературно-філософський вимір творчої індивідуальності поета. Структура виставки передає чотири етапи («татамі») його текстової метафізики.

Василь Стус постане перед відвідувачами не тільки як «людина з біографією», але й як актуальний мислитель, який запропонував у своїй творчості низку необмежених у часі ідей.

Відвідувачі зможуть відчути атмосферу періоду тотального стеження та арештів (наприклад, здогадатися про призначення речей у валізці політв’язня, знайти «маляви» з віршами Василя Стуса), ознайомитися з поезією автора шляхом співтворчості.

Палімпсести – одне зі значущих понять для поетів-шістдесятників, адже зі зрозумілих причин їхні тексти мали декілька сенсів, прихований зміст, як і старовинні написи на змитому чи зчищеному пергаменті. У межах виставки можна буде порівняти різні редакції віршів Василя Стуса, викласти гіпертекст із фрагментів його творів.

На виставці будуть репрезентовані фото, фотокопії рукописних збірок Василя Стуса. На основі експозиції розроблено освітню програму за віршами поета та слайд-лекцію, котрі зможуть зацікавити школярів та студентів.

 

Про авторів

Харківський літературний музей

Додав OksanaY 08 вересня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска