Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Харків / Кобзар і кобзарі. Виставка колекції «Кобзарів» Т. Шевченка та реконструкцій старовинних співоцьких інструментів

09-31 БЕРЕЗНЯ 13:00

Харківський літературний музей, вул. Фрунзе, 6

До 170-ї річниці виходу «Кобзаря» Т. Шевченка

Відкриття 9 березня 2010 о 13.00

Виставка «Кобзар і кобзарі» презентує постать Тараса Шевченка у трьох вимірах: Слова, Музики і Живопису.

Можливо, ваш переглядач не підтримує формату цього зображення. Назва єдиної поетичної книги Тараса стала його прибраним ім’ям, ім’ям-кодом. Колекція видань «Кобзарів», від прижиттєвої збірки 1860-го року до цінних видань ХХ ст., дає уявлення про зміни сприйняття поета суспільством у різні часи.

Його життєвий шлях, особистість Шевченка як маляра розкривають інформаційні стенди. На них представлено живописну Україну очима Тараса.

А взірці традиційних співоцьких інструментів (кобза, колісна ліра, бандура з колекції реконструкцій майстра Кирила Єропкіна) пов’язують із його образом кобзаря, перебенді, який повідає людям історичну правду.

Що означає імення Кобзар у стосунку до Тараса Шевченка? Який зв’язок між поетом та давньою музичною традицією кобзарства? На освітній програмі для школярів 10–17 років можна пізнати світ старовинного українського співоцька через тематику Шевченкової поезії, її жанрові особливості (лірна поезія), героїв (перебендя, лірник). Дізнайтеся про Тараса як поета, маляра і перебенді!

Виставка триватиме до квітня 2010 р.

 

Про авторів

Тарас Шевченко

Додав Art-Vertep 05 березня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска