Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Мертвий півень Ой, Марічко, чичері 3,92 Mb
Мертвий півень Шахтарочка ( 2011 р.) 4,73 Mb
Мертвий півень Етюд з воронами ( 2009 р.) 6,85 Mb
Мертвий півень Квазіамор (сл. Юрка Позаяка, 1992 р.) 1,41 Mb
Мертвий півень Життєпис (на слова Ю. Андруховича, 2008 р.) 2.48 Mb
Мертвий півень Гуцулка Ксеня (2008 р.) 3.57 Mb

Харків / Концерт гурту "Мертвий Півень" у Харкові

27 ТРАВНЯ 19.00

клуб «Jazzter», пров. Театральний 11/13 тел.

Группа Мертвий півень (г.Львов) с проектом Радіо Афродита

Протягом 20 років визвольних змагань МП вдалося зберегти свою незалежність, свіже звучання, любов та вірність шанувальників уже декількох поколінь. Від перших кроків до останнього часу - одна з найвпізнаваніших рис МП - пісні на вірші найкращих українських поетів: Т.Шевченко, М.Рильський, І.Калинець, Н.Білоцерківець, О.Лишега, В.Неборак, О.Ірванець, Ю.Андрухович, Ю.Позаяк, С.Жадан. На сьогодні дискографія МП складає 15 «платівок», ще з десяток - у найближчих планах. Протягом останніх 20 років історію МП творили близько 20 музикантів. За цей час хтось із них змінив свої музичні уподобання, хтось - змінив професію чи життєве кредо, але всі вони залишилися добрими приятелями, а також залишили щось особисто-неповторне в звучанні МП та ширше - української альтернативної рок - музики.

Особливістю МП є також той факт, що інші проекти його учасників не послаблюють, а лише підсилюють оригінальність та зіграність гурту. Так, приміром, Роман Чайка успішно поєднує роль телеведучого 5 каналу та гітариста МП, подібно до Юрка Чопика - за сумісництвом директора дитячого «Видавництва Старого Лева». Басист гурту - Олег Джон - успішно співпрацює з низкою інших виконавців, як музикант, продюсер та звукорежисер, а фронтмен МП - Місько Барбара - з харківським театром «Арабески», як актор. Отже, виглядає так, що «Мертвий півень» - живійший за всіх живих, можливо, тому, що двічі не вмирають.

27 травня (п’ятниця) о 19.00 у Харкові, клуб «Jazzter», пров. Театральний 11/13 тел.

Радіо Афродита – новий інді-партизанський проект «Мертвого півня». Це спроба реконструкції того, що було знищене. Спроба уявити, що радіостанцію з такими позивними не розгромили у 1945 році і вона працює досьогодні. Це збірка осучаснених переспівів майже забутих українських гітів ХХ-століття. Пам’ятати, пригадувати, не забувати, фіксувати, документувати, переказувати, переспівувати, нагадувати, зберігати, – саме такі свої внутрішні потреби, задовольнять Півні, працюючи над цим проектом.

Уряди, президенти та імперії зникають, музика та правда залишаються. Михайло Барбара: «Деякі мої друзі останнім часом наполегливо ставлять мені досить пряме запитання: «Що робити?». Це підштовхує мене до розробки персонального плану спротиву, до якого можуть долучитися інші. Мені здається, що ідея «Мертвого півня» зробити проект «Радіо Афродита» тепер є нашим обов’язком. Найкраще, що ми можемо робити – це музика. Але я вірю що до нас, крім музикантів, долучаться науковці, письменники, художники та всі, хто перейнятий питанням: : «Що робити?». Бажання переспівати старий український поп – зовсім не нове і походить не від браку власних ідей. Якось я зайшов до монтажної у Харкові, де іде робота над півнячим відео на пісню «Гуцулка Ксеня», і монтажерка мені сказала дослівно таке: «Ти знаєш, тут до мене мама заходила. Вона цю пісню знає. Почала підспівувати. А я думала, що це ваша пісня…». Ми не можемо і надалі забувати наші пісні, взагалі забувати. Час вивчити уроки і діяти асиметрично, так, як вони не чекають.

Радіо Афродита – це також своєрідна відповідь на партизанський статус сучасної української музики та культури. Відключення її від медійних каналів, дистрибуційних мереж та великих сценічних майданчиків. Радіо Афродита – це скоріше поп-музика. Однак не дешева підробка, яку нам пробують підсовувати під виглядом «українського шоу-бізнесу» (перепрошуємо за вживання порнографічних термінів).

 

Про авторів

Мертвий півень

Додав Sh.Ocean 23 травня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска