Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Театр-студія Арабески Рахуючи проституток щопятниці (2007 р.) 25.36 Mb
Театр-студія Арабески РАДІОШАНСОН. Вісім історій про Юру Зойфера (на сл. Сергія Жадана) (zip-архів, 2007 р.) 75.70 Mb

Харків / Лекція Іґоря Стокфішевскі (Варшава) "Політичні пункти мистецтва", читання п'єси "Веселкова трибуна 2012" Павла Демірські (Ґданськ) та дебати в театрі "Арабески"

29 ЛИСТОПАДА 19:00

вул. Громадянська 25/5 (у приміщення театру «Арабески»)

Nеатр "Арабески" та часопис "Політична критика" запрошують на лекцію Іґоря Стокфішевскі (Варшава) "Політичні пункти мистецтва", читання п'єси "Веселкова трибуна 2012" Павла Демірські  (Ґданськ) та дебати в театрі.  

Довідка: Іґор Стокфішевські живе і працює в Варшаві. 2001-2006 роках – редактор літературного журналу "Halart". 2005-2006 роках – куратор краківської галереї сучасного мистецтва Bunkier Sztuki. З 2010 року редактор платформи krytykapolityczna.pl. Публікується в „Gazecie Wyborczej”, „Tygodniku Powszechnym”, „Przekroju”, „Krytyce Politycznej”, „Notatniku Teatralnym”, „Ha!arcie”, „FA-arcie” i „die tageszeitung”.   Іґор Стокфішевські: "Якщо мистецтво хоче служити чомусь іще, крім відтворення поля мистецтва, воно має винести дар виняткової чутливості до реальності поза поле мистецтва — в напрямку немистецького світу. Мистецтво має бути політикою (у сенсі породження реальної відмінності та створення незворотних змін), тобто починати з підважування статусу поля мистецтва й підважування поділу на поле мистецтва й інші поля, розвиватися за умови здійснення тривалого й помітного впливу на реальність індивідуального й колективного життя в полях, інших, ніж поле мистецтва." Павел Демірські - журналіст і драматург. Дебютував у театрі у 2002 році. Пише політичні п'єси, що піднімають такі проблеми, як безробіття серед молоді, еміграція, криза патріотизму, війна в Іраку. Разом із Монікою Стшемпкою у 2010 році дістали одну з найавторитетніших премій Польщі "Паспорт "Polityki". П’єса "Веселкова трибуна 2012" була написана на замовлення Польського театру у Вроцлаві. Високо оцінена критикою і з ентузіазмом прийнята публікою, вистава, за цим текстом, розповідає про групу футбольних фанатів-ґеїв, які розпочинають проект «Веселкової трибуни 2012» і домагаються активної і гідної участі у Євро 2012. Моніка Стшемпка (режисер постановки) та Павел Демірські використовують історії, про які розповідалося у ЗМІ, смішно, але водночас болісно наголошуючи на слабких місцях польської демократії, на абсурді публічного життя у Польщі та пасивності і безпорадності громадян. Фрагменти п'єси можна буде почути у виконанні акторів театру "Арабески"  

відбудеться 29 листопада (четвер) о 19:00 за адресою вул. Громадянська 25/5 (у приміщенні театру «Арабески»)

Попередня акредитація обов’язкова (триває до 28 листопада)!

Додаткова інформація: 066 855 68 05 або theatre@arabesky.org.ua

 

Про авторів

Театр-студія Арабески

Додав nady 21 листопада 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска