Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Черкаси / Показ двох частин драматичної поеми-тетралогії «ТАРАС» (вистави «Безталання» і «Доля»)

22-23 ТРАВНЯ 18:30

Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театрі імені Тараса Шевченка

22 і 23 травня 2013 року, о 18:30, у Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбудеться показ двох частин драматичної поеми-тетралогії «ТАРАС» – в один вечір будуть показані вистави «Безталання» і «Доля».

Як відомо, ми почали здійснення безпрецедентного проекту в 2011 році. Втілення історій про Кобзаря розпочалось з кінця і стримить до початку. Тоді, до 150-річчя вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка, була показана вистава «Тарас. Слава». У ній головну роль виконав актор Національного драматичного театру імені Івана Франка ПЕТРО ПАНЧУК. У березні 2012 було здійснено третю частину – «Тарас. Слова», де головну роль виконав популярний актор театру і кіно ЄВГЕН НИЩУК. Вистави ці були показані в Черкасах під час Шевченківських днів, Міжнародного театрального фестивалю «Сцена людства» та у Харкові, під час Шевченківського свята 22 травня 2012 року.

У першій та другій частинах епосу Ви побачите відразу трьох виконавців ролі Тараса – ІЛЛЮ СКРИПНИЧЕНКА (5 років), МАКСИМА КУЗЬМИНА (13 років) та студента Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого ОЛЕКСІЯ ВОЛОШИНА (IVкурс акторського факультету, керівник курсу професор Валентина Іванівна Зимня). Також у виставі беруть участь запрошені актори – представники Національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса, заслужені артисти України ЛІДІЯ ДАНИЛЬЧУК («Театр у кошику») та ОЛЕГ ДРАЧ. У виставі бере участь увесь акторський склад театру.

У виставі звучить музика ВАЛЕНТИНА СИЛЬВЕСТРОВА.          

Працюючи над епосом «Тарас», поступово втілюємо свою давню мрію – створення мультимедійної вистави, у якій актори інтерпретуватимуть сторінки життя на тлі анімованих рукописів і малюнків Тараса Шевченка. Планується показ усіх чотирьох частин тетралогії в один день. Вистава стане важливою подією «Року Шевченка», в рамках відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Постановку вистави «Тарас. Слава» (2011) підтримала Мерія міста Черкаси.

Меценатом проекту виступає Благодійний фонд «За майбутнє Черкащини».

23 травня, четвер відбудеться прес-тур до Черкас.

Виїзд автобуса з Києва, від Національної філармонії України о 13:30.

Представники ЗМІ можуть відправити заявку на акредитацію на e-mail: pro_pro@i.ua

Довідки за телефоном: 067 238 18 98. Сергій Проскурня

 

Про авторів

Тарас Шевченко

Додав nady 20 травня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска