Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Яремче / Фестиваль «Потяг до Яремче»

24-26 ЛИПНЯ

Будинок культури

24-26 липня місто Яремче святкуватиме свій День народження – 222 роки. В рамках святкування Дня міста – 25 липня – відбудеться фестиваль «Потяг до Яремче», який проходитиме вже вдруге.

Фестиваль – це перш за все місце відпочинку та драйву молодих людей. Зважаючи на те, що 2009 рік було оголошено роком молоді в Україні, а також враховуючи успішний досвід проведення фестивалю минулого року, «Потяг до Яремче» відбудеться знову!

Фестиваль розпочнеться літературною частиною, яку представлятимуть як відомі письменники (такі як брати Прохаськи, Іздрик, Олександр Бойченко, Ірена Карпа, Сергій Жадан), так і молоді літератори (Лесь Белей, Тарас Жеребецький, Андрій Любка, Валентин Кузан).

У фестивалі візьме участь художня група Яреми Стецика, тому кожен учасник фесту матиме можливість отримати на своєму тілі малюнок, який символізуватиме фестиваль.

Також цього року, окрім боді-арту від Яреми Стецика, івано-франківські художники спробують відобразити увесь колорит та дух фестивалю на полотні. Після фестивалю всі ці картини буде виставлено на аукціон для продажу, а вилучені кошти підуть на благодійність.

Щодо інших новинок фестивалю, то варто зазначити, що цього року планується трохи спортивних розваг, а саме проведення богатирських змагань, а також трохи казок та байок від Петра Буяка.

Концертну програму фестивалю можна без сумніву назвати родзинкою фесту, адже там будуть гурти з Білорусії — «Джамбібуб» та «Троица», українські «Цвіт Кульбаби», румунські «Zdob ?i Zdub» та фаворити концерту — «Брати Гадюкіни».

Після концерту все гуляння плавно перейде в українську етно-дискотеку, яка супроводжуватиметься ві-джеїнгом. Також для всіх бажаючих крутитимуть відео-програму. На відміну від минулого року, це вже будуть не фільми, а короткометражні українські мультфільми..

Отож, пропонуємо Вам остаточну програму проведення фестивалю «Потяг до Яремче»:

25.07.2009 Фестивальний день

14:00-19:00 літературні читання (Тарас Прохасько, Світлана Поваляєва, Іздрик, Ірена Карпа, Таня Малярчук, Андрій Любка, Грицько Семенчук) (Будинок культури)

14:00-19:00 гуцульські майстер-класи народної творчості (писанкарство, гончарство, ткацтво, різьба по дереву, виготовлення ляльок-мотанок), казкарі та body-art (центральна алея)

14:00-16:00 гуцульські забави з Василем Вірастюком (сцена)

16:00-18:00 українське весілля та майстер-класи з гуцульського танцю (сцена)

19:00-23:00 Дарунок місту від Голови ОДА – концерт за участі «Цвіт кульбаби», ВІА «Apriori» (Білорусія), «Очеретяний кіт», «ДримбаДаДзига», «АнтитілА», «MamaSweed» (Німеччина) (сцена)

23:00-02:00 українська етно-дискотека просто неба (сцена)

 

Про авторів

Ірена Карпа , ДримбаДаДзига , Очеретяний кіт , Григорій Семенчук , Андрій Любка , Таня Малярчук , Світлана Поваляєва , Тарас Прохасько

Додав Art-Vertep 14 липня 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска