Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Одеса / I Одеський Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури в рамках книжкової виставки «Зеленая волна»

01-04 СЕРПНЯ

Одеса, Дерибасівська

З 1 по 4 серпня 2013 року на Дерибасівській відбудеться XVII Міжнародна книжкова виставка-ярмарок «Зеленая волна».

Знаковою подією «Зеленой волны» стане I Одеський Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури.

У Фестивалі братимуть участь дитячі видавництва та періодичні видання, письменники і поети. В рамках фестивалю відбудуться творчі зустрічі з авторами дитячих книг М. Гончаровою, М.Ясновим, М.Савкой, Н.Абгарян та ін., майстер-класи дитячих письменників, поетів і легендарного режисера-мультиплікатора Володимира Тарасова, тематичні круглі столи, театралізовані виступи для дітей, презентації дитячих книжок і періодичних видань.

Безперечну зацікавленість викличуть експозиції Генерального консульства Республіки Польща до 135-річчя педагога і письменника Януша Корчака, Будинку-музею К.І. Чуковського, «Російська навчальна книга XVII-XVIII ст. Як навчалися грамоті царські діти», яка приурочена до 1150-річчя слов'янської писемності та 400-річчя Дому Романових від Представництва Росспівробітництва в Україні.

Важливим заходом Фестивалю стане вручення нагород переможцям II Дитячого літературного конкурсу «Море талантів» і II Конкурсу дитячого цифрового малюнка «iParus».

Одним з найбільш значущих подій стане вручення «КОРНІЙЧУКОВСЬКОЇ ПРЕМІЇ» за кращий твір для дітей (Конкурс заснований Одеською обласною радою та Агентством Регіонального Розвитку під патронатом Губернатора Одеської області Е.Л. Матвійчука) у 4 номінаціях: проза для дітей молодшого віку, проза для дітей старшого віку та юнацтва, поезія для дітей, драматургія для дітей та юнацтва. Переможці кожної номінації будуть нагороджені грошовими преміями, а кращі твори будуть видані організаторами конкурсу в спеціальному збірнику.

Крім цього, гості та учасники «Зеленой волны» зможуть взяти участь у круглому столі з актуальних проблем українського книговидання, в перегляді документальних фільмів російського режисера Володимира Непевного («Віктор Шкловський і Роман Якобсон. Життя як роман», «Анна Ахматова і Артур Лур'є. Слово і музика», «Михайло Зощенко. Шлюб», « Іля + Маруся або Листи про кохання», «Кіра», «Віктор Соснора. Прибулець»).

Всього у виставці та Фестивалі візьмуть участь більше 100 підприємств, пов'язаних з видавничою та книготорговельною діяльністю.

Всі заходи пройдуть під патронатом Губернатора Одеської області, за підтримки Одеської обласної ради, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради.

Контакти Оргкомітету:

Україна, 65044, Одеса, вул. Пироговська, 3, офіс 83

Тел.: +38 (048) 777-60-68, +38 (048) 728-60-68

е-mail: ov@expodessa.od.ua

web: www.expodessa.com/books/events

Організатори:                                                

Виставкова компанія «Експо-Юг-Сервіс»

Громадська організація «Агентство Регіонального Розвитку»

 

Про авторів

Міжнародна книжкова виставка-ярмарок Зеленая Волна

Додав nady 24 липня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска