Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Одеса / Арт-проект "Нитка"

15 ТРАВНЯ 18:00

Будинок Блещунова (вул. Польська, 19)

15 травня рамках «Європейської Ночі музеїв-2010" в Будинку Блещунова (вул. Польська, 19) відбудеться презентація проекту «Нитка» (спільно з Центром молодіжних творчих ініціатив «Тотем» Херсона) та вернісаж авторського проекту художника-мариніста Костянтина Зарицького «Знову про море».

У рамках святкування "Міжнародного року зближення культур" Дім Блещунова і Центр «Тотем», презентують проект «Нитка». Він представляє культуру Середньої Азії в сприйнятті молодих українських художників і включає в себе роботи п'яти учасників у різних жанрах: малюнок, живопис, об'єкти, відеоінсталяція, відеоарт, ляльки, кераміка. Як Олександр Володимирович Блещунов збирав предмети мистецтва з різних країн Європи та Азії, так і автори проекту «Нитка» намагаються протягнути свій «шовковий шлях» через культури і зали музею.

Олена Афанасьєва, куратор проекту: «Поміщаючи артефакти, привезені українськими художниками з Середньої Азії, в зали музею, ми зав'язуємо діалог про цінність предмета так такого, тим самим продовжуючи ідею проекту« Річ у собі »(2009 р.,« Тотем », Будинок Блещунова). А привносячи в експозицію сучасні роботи, створені на тлі вражень від подорожі на Схід, запрошуємо пройти разом з нами шлях по залах музею слідом за тонкою червоною ниткою. Ця нитка, як нитка Аріадни, як стрічка Великого Шовкового шляху, як тонка артерія, в якій змішується кров різних культур і народів, буде вести Вас від предмета до предмета, від історії до історії - тією дорогою, якою багато-багато років тому Шахерезада провела свого повелителя від ненависті до любові, від розпачу до надії ».

С. І. Остапова, директор музею: «Ми сподіваємося, що проект засобами сучасного мистецтва допоможе руйнування стійких стереотипів і забобонів стосовно цілих країн і народів. Його мета - нагадати українцям, що в боротьбі за євроінтеграцію не можна втрачати усвідомлення цінності різних культур і розуміння того, що ми живемо в мультикультурному співтоваристві ».

Автори проекту: Макс Афанасьєв, Сергій Дяченко, Олена Афанасьєва, Стас Волязловський, Тетяна Корольова.

По темі «Музеї та соціальний діалог» у виставковому залі Музею буде представлений авторський проект фото та інсталяції художника-мариніста Костянтина Зарицького «Знову про море». Суть проекту - у тіні соціального явища, пов'язаного зі зникненням старих рибальських причалів в Одесі. На зміну тим небагатьом причалів, які дбайливо зберігають традиційний для одеського узбережжя устрій життя і старенькі плавзасоби, повсюдно приходять уніфіковані яхтклуби, призначені виключно для суперсучасних дорогих яхт.

Костянтин Зарицький, автор проекту: «В одному й тому ж місті, в один і той же час на протилежних берегах одеської затоки існують два паралельні світи. Це старе рибальське причал на Пересипу, де люди ще живуть так, як вони жили колись, і яхтклуб в Відраді, де коли-небудь ми з вами будемо тримати свої яхти. ... Ці два світи ніколи не перетинаються. Тільки море знає про існування їх незримого діалогу ».

 

Про авторів

Культура

Додав Art-Vertep 12 травня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска