Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Одеса / Концерт гурту Cankisou

13 ЖОВТНЯ 20.00

Aрт-мьюзік-клуб Respublika, Шампанський провулок, 2
70/100 грн

Величезна колекція інструментів, зібраних у мандрах цілим світом, від Пакистана до острова Реюньойон в Індійському океані, виразний вокал Карела Германа, шалена емоційність і енергія, невимушене поєднання рок-основи з різноманітними етнічними мотивами і, як результат, власне звучання у world music — ось що являє собою чеський гурт Cankisou. Окремі їхні композиції несуть відчутний відбиток того чи іншого регіону (наприклад, монгольська Dense Ju або арабська Sham Sut), але в цілому музику гурту неможливо та і не дуже потрібно ідентифікувати географічно.

Гурт Cankisou виник у 1999 р. під час різдвяної вечірки друзів-музикантів у місті Брно. Відтоді музиканти вирішили грати музику народу чанкі, що зник кілька тисячоліть тому. Чанкі, на відміну від сучасних людей, мали не по дві ноги, а по одній, тому мусили постійно стрибати й спілкувалися виключно за допомгою ритмів і вібрацій. Саме ці вібрації з глибини віків, за переконливими ствердженнями музикантів, здатен відчувати їхній вокаліст — привабливий, великий і зворушливий Карел. І під час виступу Cankisou ця легенда не здається вже такою аж неймовірною.

Cankisou досить швидко стали популярними, почали багато гастролювати, відіграли на таких визначних заходах як Amsterdam Roots Festival, Wereldfeest (Нідерланди), Manapany Surf Festival на острові Воз’єднання (Франція) та сотнях інших. В 2005 р. гурт був на World Performing Arts Festival в Пакистані, де музиканти виступили спільно з Сейном Захуром. В Україні Cankisou вперше з’явилися на фестивалі «Шешори» і були дуже тепло сприйняті публікою. Цього разу, крім вже знаних хітів, вони заграють і абсолютно нову програму. 12 жовтня відбудеться презентація їхнього нового альбому в Чехії, а вже 13 жовтня — в Україні, в новому одеському клубі «Республіка» і 15 жовтня — на Міжнародному фестивалі «Східні ворота: АртПоле-Крим».

квитки: до 12 жовтня включно 70 грн (придбати можна в арт-кав’ярні «Бандероль», вул. Віце-Адмірала Жукова, 4/1), в день концерту 100 грн

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Sh.Ocean 27 вересня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска