Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Джаз Sergey Davydov - Anatoly Gerasimov. The Night 9,22 Mb

Україна / Тур квартету Йотама Зильберштейна & Аркадія Овруцького

13-16 ВЕРЕСНЯ

Симферополь, Дніпропетровськ, Київ

Концерт з нагоди п’ятиріччя Міжнародного джазового абонементу

За підтримки Посольства Держави Ізраїль в Україні

13 вересня - Симферополь, 19.00, Український Музичний Театр

15 вересня - Дніпропетровськ, 19.00, Театр ім. Горького

16 вересня - Київ, 19.30, Консерваторія (НМАУ)

Йотам Зільберштейн – гітара, (Ізраїль)

Рой Ассаф – фортепіано, (Ізраїль)

Дайна Холл – барабани, (США)

Арк Овруцький – бас, (США)

Цього року для участі у ювілейному концерті, МДА запросив молодих ізраїльських джазменів - Йотама Зільберштейна та Роя Ассафа, чиї імена стали широко відомими в столиці світової музики – Нью-Йорку.

На концерті будуть презентовані композиції з альбомів Йотама Зільберштейна ”Next Page” 2009 року та з записаного у квітні 2010 року в Нью-Йорку альбому Арка Овруцького “Sounds of Brazil”.

Йотам Зільберштейн – молодий і перспективний ізраїльський гітарист, про що свідчить визнання його як кращого джазового музиканта Ізраїлю вже у досягненні ним 21-річного віку. Йотам став випускником престижної музичної академії «Алон» по класу джазу, а у формуванні його як джазового виконавця чималу роль відіграли Вальтер Бландінг та Аміт Голан – професійні викладачі та видатні музиканти Ізраїлю. Ще студентом Йотам брав участь у найпрестижніших вітчизняних та закордонних джаз-фестивалях - Red Sea Jazz Festival Eilat (Ізраїль) та Umbria Jazz Festival (Італія).

Отримавши стипендію до «New School for Jazz and Contemporary Music, він вирушив на навчання до США. При цьому музикант став частим виконавцем у престижних джазових клубах Нью-Йорку - Smalls, Blue note ,Iridium,Smoke та Milestones у Сан-Франциско.

Як професійний музикант Йотам Зільберштейн дебютував альбомом «Arrival» (2007 рік), про який відразу серйозно заговорили професіонали джазової сцени Ізраїлю та Європи. Ну а вже у 2009 році виконавець запропонував шанувальникам джазової музики не менш професійний альбом «Next Page». На цьому музикант не має наміру зупинятися, і саме тому представить для широкої публіки третій альбом вже незабаром - у другій половині 2010 року.

Щодо музичного репертуару Йотама Зільберштейна, то сьогодні він пропонує своєму слухачу як джазові стандарти, так і п’єси у стилі латино-джазу та етно-музики. Щодо останніх, то джазові композиції такого напрямку сягають корінням у традиційну єврейську та близькосхідну музичну культуру, що надає композиціям виконавця особливого забарвлення і колориту.

Йотам вже не вперше відвідує Дніпропетровськ, адже у 2003 році виконавець вже брав участь у фестивалі «Джаз на Дніпрі» з проектом «Modern Jazz Tranzit» .

Детально про творчість музиканта Йотама Зільберштейна ви зможете прочитати на його офіційному сайті

http://www.yotamsilberstein.com

Рой Ассаф – ізраїльський піаніст, отримав музичну освіту на батьківщині. Задля вдосконалення своєї майстерності у джазовій царині продовжив навчання у Manhattan School of Music.

Дебютував виконавець разом із «All Star Big Band» Діззі Гіллеспі у Нью – Йорку (2007 рік). Після такого вдалого старту, музикант вирушив у тур, що проходив у 13-ти містах Європи.

Рой Ассаф за всі роки своєї творчої професійної діяльності виступив на одній сцені із низкою світових відомих музикантів. Таких майстрів джазової музики годі й перелічувати, чого варті імена Рой Хардгроув, Антоніо Харт, Льюіс Неш, Доктор Біллі Тейлор, Беррі Харріс та інші. Також на сьогодні піаніст виступає у складі John Lee Quartet, Charlie Christenson Quartet, Alex Terrier Quartet, Chris Dempsey Quartet.

Джазмен також є співзасновником проекту Roy Assaf&Eddy Khaimovich Project і лауреатом численних музичних премій.

Піаніст Рой Ассаф не лише досконало володіє технікою виконання. Музикант, як це одноголосно стверджують фахівці, є ще унікальним композитором, майстерності виконання джазових гармоній якого можуть позаздрити вже бувалі майстри.

Детально про творчість музиканта Роя Ассафа ви зможете прочитати на його офіційному сайті http://royassaf.com/

Арк Овруцкий – контрабасист, композитор та бенд-лідер, лауреат джазових фестивалів та автор багатьох міжнародних джазових проектів, – небезпідставно вважається одним із кращих джазових басистів пострадянського простору.За останні 5 років він співпрацював з Curtis Fuller, Carmen Lundy, Mark Soskin, Steve Williams, Larry Willis, Javon Jackson, Steve Slagle, JD Walter, Duduka da Fonseca, Patience Higgins, Gerald Hayes, Michael Borstlap,Tecora Rogers, Cynthia Scott, Jim Rotondi ,Will Boulware, Donald Edwards, James Spaulding.

З 2007-го року виконавець навчався в аспірантурі Ратгерс-университету по класу контрабаса (профессор Mike Richmond) та по класу композиції й аранжування (Stanley Cowell).

У квітні 2010 року записав в Нью Йорку авторський альбом “Sounds of Brazil” з Duduka Da Fonseca,Creig Handy,Helio Alves,Jorge Continentino.

Детально про творчість музиканта Арка Овруцького ви зможете прочитати на його офіційному сайті http://arkovrutski.com/

Дайна Холл - барабанщик, викладач, композитор, музичний партнер Betty Carter, George Coleman, Roy Hargrove, Branford Marsalis, Joshua Redman, Ray Charles, Kurt Elling та інших. З 2004 року постійний учасник Карнегі Холл біг-бенд під керівництвом Джона Феддіса та Джон Феддіс квартету. Дайна Холл вже знайомий киянам з його минулорічного візиту у складі квартету Райана Коена.

Детально про творчість музиканта Дайна Холл ви зможете прочитати на його офіційному сайті http://www.danahallmusic.com>

 

Про авторів

Джаз

Додав Art-Vertep 17 серпня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска