Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Україна / 7 творчих вечорів Ліни Костенко

25 СІЧНЯ - 16 ЛЮТОГО

Рівне, Київ, Харків, Кривий Ріг, Львів, Остріг
вхід вільний

УВАГА! ТУР ПЕРЕРВАНО 9 лютого!

Всеукраїнській тур видатної поетеси у рамках презентації роману «Записки українського самашедшого»

* 25 січня — РІВНЕ (Обласний музично-драматичний театр. Початок о 18:00)

* 31 січня — КИЇВ (Театр ім. Івана ФРАНКА. Початок о 19:00. Безкоштовні запрошення можна буде отримати в касі театру з 24 січня — не більше 2-х в одні руки)

* 7 лютого — ХАРКІВ (Оперний театр. Початок о 18:00)

* 10 лютого — КРИВИЙ РІГ (Палац молоді та студентів. Початок о 16:00)

* 14 лютого — ЛЬВІВ (Університет ім. І.Франка. Початок о 14:00)

* 15 лютого — ЛЬВІВ (Театр ім. М.Заньковецької. Початок о 18:00)

* 16 лютого — ОСТРІГ (Острозька академія. Початок о 14:00)

У програмі вечора: виступ авторки, відповіді на письмові записки (перевага надаватиметься коротким запитанням), виступи артистів (Ольга Богомолець, Василь Жданкін та інших - залежно від міст), автограф-сесія Ліни Костенко. Тривалість вечорів — 2 години. Тривалість автограф-сесій — до 45 хв.

 

Про авторів

Ліна Костенко

Додав Chyzh 27 січня 2011

Коментарi

Maxym Volokhan
31 січня 2011

Дивно - є Кривий Ріг і немає Дніпра

31 січня 2011

Жаль що немає Черкас...

31 січня 2011

Напевно ж Вона сама обирала маршрут, я думаю, що ТАКУ людину радо б зустріли патріоти у будь-якому місті чи селі. Після її "Марусі Чурай" я б їй до кінця життя ноги б мив. Хоча цю книжку не купляв би... Нагородила, мабуть, Ліна там такого, що і на вуха не натягнеш. Навіщо мені, українцю і патріоту, ПРАВДА Ліни Костенко? Я сам знаю усе-усе про українську Трагедію і про трагедію Українців на Україні, про запроданців у Верховній Раді, про корупцію і байдужість українців до власної долі і до долі Неньки України. І про тотальну русифікацію України, і про економічну залежність від ненависного Кремля, і про проблеми УПЦ КП у східних і південних областях... Та все ми самі про себе знаєм - бо болить і муляє... А ні зросійщиним українцям, ні росіянам з паспортами громадян України сказаного ЛК у вуха не натовчеш, і за пазуху не напхаєш - воно їм і не потрібне. І шо - Ліна Костенко консолідує націю? Зробить непатріотів Патріотами? Та не вірю я у силу художнього слова, якщо фінансова влада в Україні в руках неукраїнців. І якщо 80% корінних українців не володіють ні мовою, ні культурою, нічим ТАКИМ, по чому можна відрізнити українця від інших слов"ян. Про що говорити з дорогою Ліною Василівною? Обговорювати негаразди? Нехай пише - а ми читатимемо. 20 000 примірників - це хіба наклад для 40 000 000 України? Це одна книжка на 2,0 тисячі читачів... Люди - не смішіть мої тапочки! Голос Ліни Василівни - це голос вопіющого в пустелі. Хто захоче у Дніпрі - почує і з Кривого Рога. А хтось прийде, сяде у першому ряду з дульою в кармані - і просидить цілу вічність, ще і автограф візьме - а українцем всеодно не стане...

04 лютого 2011

Скоріше всього цей тур потрібен не стільки Ліні Костенко, як нам. Оскільки її завданням є не навернути (та й не під силу), а врятувати хоча б те, що лишилося. Тож підемо, послухаємо, спробуємо пробитися до... А те, що на Криворізьку Просвіту виділили Аж 5 (!) Запрошень, приблизно може зорієнтувати, що за публіка буде присутня в перших рядах залу. Як на мене, то скоро український дух залишиться лише по правий бік Дніпра, а такі зустрічі будуть можливі хіба "В степу безкраїм, за Уралом" з височайшего позволєнія... Як там у Винниченка?.. Запасаймося бромом, українці... а ще краще - горілкою (не плутати з "водкой").

04 лютого 2011

як жаль, через свій "дорожній" графік ні в одне з міст не встигаю ((

В Києві запрошення розібрали за лічені години, тож я не потрапилана зустріч, зате дивилася відеозаписи із інших міст. Читаю її нову книжку. Вона настільки революційна, пряма і правдива, що мене охопила неймовірна дипресія і хочеться викинутися із вікна... і це лише початок..
Але не буду намовляти - дочитаю, тоді і зроблю остаточні висновки.

10 лютого 2011

Оцей Michel Nako так гарно сказав, що я і сама почувала.
Мені теж не до вподоби, що ЛК зрадила собі и вийшла на люди. навіщо? що вона змінить? нічого... Гроші потрібні? так донька наче добре живе і могла б матері допомогти... навіщо все це? не до часу...

12 лютого 2011

зрадила собі и вийшла на люди. навіщо? що вона змінить? нічого...

Kartata, Настю, гей, дівчата, депресія -темний бік надхнення. Ліна Васіливна не зрадила собі. Я ще в 1990-тих була на її зустрічі в Дніпропетровську, і це справді з одного боку надихає, з іншого - навіює сумні думкі про долю держави, народу. Але ВОНА не має нічого змінювати, ВОНА - це ТВОРЧІСТЬ і ПОЕЗІЯ. Вона просто ТАК існує, и не може інакше. А якщо зможе - стане літєратором в найгіршому сенсі цього слова. Ми можемо не лише захоплюватися її творчістю, замислюватися над висловеними нею думками, а й пидтримати. І не стільки матеріально, як духовно.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска