Увійти · Зареєструватися
 

Україна / Вірші в метро до Євро-2012

12-13 ЧЕРВНЯ

київський метрополітен
Вхід вільний!

12 червня у Книгарні Є відкриється проект «Євро Вірші Euro Poems». Проект відбуватиметься в Україні одночасно із чемпіонатом Європи з футболу 2012 Київ, Львів, Донецьк, Харків. Доробок 12 українських та 12 польських поетів українською та англійською мовою буде розташовано на станціях метрополітену Києва та Харкова, а також в міському публічному просторі Донецька і Львова. Мета проекту полягає в тому, щоб показати спільну європейську культурну спадщину українців і поляків на прикладі сучасної поезії, а також залучити нову аудиторію до відстеження літературного життя.

Вперше польська та українська поезія буде представлена багатомільйонній аудиторії українців та футбольних вболівальників з усього світу. Таким чином поезія виходить за рамки елітарної події для вузького кола зацікавлених. У 2011 році в рамках Головування Польщі у Раді ЄС у Києві відбувся проект «Вірші в метро», де була представлена сучасна польська поезія. Проект викликав неабияке зацікавлення пересічних громадян та ажіотаж серед місцевих та всеукраїнських ЗМІ.

Успіх минулорічного проекту надихнув польську та українську сторони на повторення проекту цього року з розширеною географією і залученням максимальної кількості реципієнтів. З українського боку в проекті Євро Вірші взяли участь такі автори, як Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Остап Сливинський, Маріанна Кіяновська, Катерина Бабкіна, Гриць Семенчук та ін., з польського Анжей Стасюк, Евгеніуш Ткачишин-Дицький, Даріуш Суска, Адам Відеман, Йоанна Мюллер та ін. В часті тривання проекту Євро Вірші Euro Poems тексти його учасників у авторському виконанні можна буде щодня почути на хвилях радіо FM-Галичина.

Участь у відкритті проекту візьмуть директор Польського Інституту в Києві Ярослав Годун, Начальник КП «Київський метрополітен» Володимир Федоренко, польські та українські автори Даріуш Суска, Рената Сенктас, Дмитро Лазуткін, Олег Коцарев, Богдана Матіяш, Катерина Бабкіна та інші, та координатори проекту.

13 червня о 11.00 відбудеться прес-тур в Київський метрополітен, станціями Поштова площа та Політехнічний Інститут, де буде представлено банерну виставку в рамках проекту. Попередня акредитація на прес-тур обов язкова.

 

Про авторів

Українська література , Богдана Матіяш , Олег Коцарев , Дмитро Лазуткін , Анджей Стасюк , Григорій Семенчук , Катерина Бабкіна , Маріанна Кіяновська , Остап Сливинський , Сергій Жадан , Юрій Андрухович

Додав ceny bab 10 червня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска