Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Україна / Фестиваль «Folkowiska» влаштують на польсько-українському пограниччі

12-14 ЛИПНЯ

село Гораєць серед мальовничих лісів Розточчя, між Львовом, Перемишлем і Любліном, на польсько-українському пограниччі

В середині липня у Польщі відбудеться фестиваль «Folkowiska», традиційно присвячений  єврейській, українській та польській культурі прикордоння. Захід проводитиметься 12-14 липня у селі Гораєць серед мальовничих лісів Розточчя, між Львовом, Перемишлем і Любліном, на польсько-українському пограниччі. Організатори очікують участь більш ніж тисячі осіб.

«Темою цьогорічного фестивалю є сільська культура. Учасники фестивалю дізнаються, як селяни боролися проти поміщицького гніту та всякої експлуатації, поринуть в атмосферу  їх щоденного життя – музику, традиції, звичаї», – повідомляє Медіа-портал VIDIA.

За три роки існування «Folkowiska» гостями минулих років були поляки, українці, французи, англійці, іспанці та росіяни. Цьогорічний фестиваль передбачає вечори присвячені поезії за участю польського поета і прозаїка Анджей Стасюка, а також поета, есеїста, радіожурналіста, мандрівника – Яцека Подсядло. На двох сценах виступлять гурти Коцірба, Р.У.Т.А, Змії, Квадрант Джаз, Куба Блокеш, Студіум Інструменів Етнічних.

Невід’ємною частиною етнофестивалю є відкриті уроки, майстер-класи та семінари-тренінги: підляські ляльки-мотанки, народна вишивка, дитячий театр, школа української мови, народна витинанка, гончарство, гра на барабанах. Для любителів екстремальних пригод  чекають спортивні та туристичні походи.

 

Про авторів

Культура

Додав nady 03 липня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска