Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Україна / Напиши рецензію - отримай книжку в подарунок!

26 ЛИСТОПАДА - 31 ГРУДНЯ

04073, Київ, вул. Фрунзе 160 – Щ

Друг – це не тільки той, хто ділиться своїми здобутками, але й той, хто вміє вислухати. А отже, володіючи свіжою інформацією про українські книжки й доносячи її до вас, наша газета просто зобов’язана налагодити зворотній зв’язок і дати можливість висловитися читачеві. Врешті, саме він є останньою інстанцією, яка вирішує долю книжки. Критики, реклама, маркетинг – усе це безсиле, якщо читач залишився байдужим.

Саме тому кожен письменник і видавець цінує слово читача буквально на вагу золота. І саме тому ми хочемо донести це слово не тільки до авторів, але й до інших читачів, щоб полегшити їм вибір потрібної книжки.

Скільки людей, стільки й думок, однак добра порада завжди цінується.

Тому «Друг читача» оголошує КОНКУРС РЕЦЕНЗІЙ, який проходитиме на сайті та шпальтах газети. Якщо ви, шановні друзі, прочитали книжку, яка сподобалася або категорично не сподобалася, якщо ви хочете висловитися з приводу прочитаного, якщо хочете дати орієнтир іншим читачам – сядьте до столу й напишіть усе, що вважаєте за потрібне. А потім – надішліть нам поштою (04073, Київ, вул. Фрунзе 160 – Щ), або зайдіть на сайт vsiknygy.net.ua та залиште текст у рубриці «Слово читача» (http://vsiknygy.net.ua/slovo-chytacha/) з поміткою “На конкурс рецензій”.

Не забудьте підписати рецензію своїм іменем і залишити адресу – електронну або поштову. Тоді текст буде опубліковано на сайті, а на вас чекає сюрприз.

Адже серед авторів рецензій щотижня буде розігруватися нова книжка одного з провідних українських видавництв. А кращі з кращих текстів буде надруковано на шпальтах газети, і тисячі наших читачів будуть вдячні вам за пораду.

Імена переможців ви довідуватиметеся із сайту або з розділу «Новини» на другій сторінці газети.

Нас цікавить ваша думка, ваш погляд, однак для того, щоб допомогти вам у створенні рецензії, дозвольте кілька зауваг:

• Рецензія – це порада. Тому в ній варто дати зрозуміти, кому буде цікавою книжка – адже не секрет, що жінкам до вподоби одне, чоловікам – інше, молоді – третє, а дітям – четверте (і не завжди те, що сподобається їхнім батькам).

• Рецензія не має переказувати сюжет, особливо якщо йдеться про детективи. Однак з неї має бути зрозумілою тема твору, жанр, герої та обставини.

• Не варто писати надто довгі тексти – зазвичай на те, щоб висловити свою думку, вистачає 3000 знаків із пробілами.

• Ну, і не забудьте вказати автора, назву книжки, рік видання та видавництво – бажано на самому початку, під заголовком.

Решта – питання вашого стилю та натхнення. Хтось виступить допитливим експертом, хтось – затятим фаном, а хтось прикинеться наївним новачком, щоб краще розкрити задум автора книжки.

Отже, гостріть пера – і до роботи! Приз для першого переможця – книжка дипломантки цьогорічної «Коронації слова» Міли Іванцової «Родовий відмінок».

 

Про авторів

Друг Читача , Брати Капранови

Додав Art-Vertep 28 листопада 2009

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска