Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Україна / «Одісея ностальгій» - всеукраїнський тур маршрутом Львів-Івано-Франківськ-Вінниця-Киів-Харків-Суми Євгена Положія та Наталки Сняданко

08-13 КВІТНЯ

Львів-Івано-Франківськ-Вінниця-Киів-Харків-Суми

8 квітня стартує всеукраїнський тур двох відомих українських прозаїків Наталки Сняданко та Євгена Положія, які представлятимуть свої книги «Амаркорд» та «Одісея» у наступних містах:

  • Львів – 8 квітня, 18.00, книгарня Є пр.Свободи, 7.
  • Івано-Франківськ – 9 квітня, 18.00, книгарня Є, вул. Незалежності, 31.
  • Вінниця – 10 квітня, 17.00, книгарня Є, вул. Соборна, 89.
  • Київ – 11 квітня, 18.00, книгарня Є, Спаська5.
  • Харків – 12 квітня, 18.00, книгарня Є, вул. Сумська, 3.
  • Суми – 13 квітня, 13.00, магазин «Книголюб», вул.Козацький Вал, 2.; 15.00, бібліотека ім. Шевченка, вул. Кооперативна, 6.

До цих книг увійшли твори письменників, опубліковані раніше у видавництві «Фоліо», а також нові тексти. Традиційно для серії назви є запозиченими з класики. Мандри грека Одісея тривали 40 днів, мандри мешканців міста Ріміні з фільму Федеріко Фелліні «Амаркорд» здійснювалися закапелками власної пам`яті, мрій і ностальгії. Квітнева одісея, яка представлятиме різні варіації ностальгії, мрій та кумедних історій, триватиме 6 днів, за цей час автори побувають у 6 містах, що можна вважати своєрідним швидкісним рекордом з огляду на специфіку вітчизняного транспорту. Тож не пропустіть!

Про авторів:

Євген Положій народився 11 липня 1968 р.у с. Терни Недригайлівського району Сумської області. Головний редактор газети «Панорама» (м. Суми). Автор громадських медіа-проектів «Нічний Дозор» (2004) та «За чесні вибори!» (2006).Викладав у СумДУ на спеціальності «журналістика» дисципліну «Проблематика ЗМІ». Захоплення: читання книжок та подорожі. У житті керується девізом: «Більше побачити, більше проїхати, менше витратити!». Таким способом Положій подорожував по Сирії, Йорданії, Лівану, Туреччині, Індії, Непалу, Бангладеш, Китаю, В’єтнаму, Камбоджі, Лаосу та ін. У видавництві "Фоліо"вийшли друком його книжки "Мері та її аеропорт" (2008), "Потяг "(2008), "Дядечко на ім'я Бог"(2008), "Вежі мовчання"(2009), "Одіссея"(2011), "Юрій Юрійович, улюбленець жінок" (2012).

Наталка Сняданко. Народилася у 1973. Мешкає у Львові. Письменниця, публіцистка, перекладає з польської (Збіґнєв Герберт, Ярослав Івашкевич, Чеслав Мілош, Ян Бжехва, Ольга Токарчук, Януш Вішнєвський) та німецької (Франц Кафка, Фрідріх Дюрренматт, Ґюнтер Ґрасс, Стефан Цвайґ, Юдіт Германн, Ельфріде Єлінек, Карл Май та ін.). Авторка прозових книг "Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки" (2001, 2004), "Сезонний розпродаж блондинок" (2005), "Синдром стерильності" (2006), "Чебрець у молоці" (2007), "Країна поламаних іграшок та інші подрожі" (2008), "Комашина тарзанка" (2009), «Гербарій коханців» (2011) та «Амаркорд» (2012). З 2009 року редагує тримовний українсько-польсько-німецький літературний часопис РАДАР. Друкується в українській та закордонній пресі („Критика”, „Дзеркало тижня”, „Столичные новости” – Київ, GazetaWyborcza,Odra, Dziennik, Bluszcz(Польща), SüddeutscheZeitung(Німеччина), NeueZürcherZeitungта часопис du(Швайцарія). Стипендіатка міністра культури Польщі у Варшаві та Кракові, фундації MercatorStiftungGmbHу фундації європейського порозуміння Кшижова, Польща, програми Hominesurbaniна Віллі Деціус, Краків, німецького міністерства закордонних справ та Літературного колоквіуму Берліна (LiterarischesColloquiumBerlin), фундації Роберта Боша у Колегіумі перекладачів міста Штрален, Німеччина, Берлінської академії мистецтв (BerlinerAkademiederKünste) та ін.

У 2011 році отримала нагороду ім. Джозефа Конрада Польського інституту у Києві. Її прозу перекладають у Польщі, Росії, Білорусії, Чехії, Німеччині, Швайцарії, Австрії та США.

 

Про авторів

Наталка Сняданко , Євген Положій

Додав nady 03 квітня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска