Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Україна / Cтудентський мистецтвознавчий конкурс

01 ЛИПНЯ - 29 СЕРПНЯ

ЄрміловЦентр

Стедлі Арт Фундація, видавництво РОДОВІД та керівництво проекту "Сучасні українські художники" (Ігор Абрамович та Тетяна Тумасян), за підтримки Французького Інституту в Києві, оголошують мистецтвознавчий конкурс серед студентів/-ок та аспірантів/-ок на краще інтерв’ю, статтю чи есей про художника чи художницю, що беруть участь у проекті "Сучасні українські художники".

Мистецтвознавчий конкурс є частиною виставкового проекту "Сучасні українські художники". Заявки на участь приймаються до 1 липня 2012 року. Підсумки конкурсу та три переможці будуть названі на закритті виставки "Сучасні українські художники" в Харкові (27-29 серпня 2012). Журі конкурсу: Олексій Ананов (журналіст), Оксана Баршинова (кураторка), Борис Гриньов (колекціонер), Валентина Клименко (журналістка), Ольга Петрова (мистецтвознавиця), Марія Хрущак (арт-критикиня).

Завдання конкурсу: аналітична стаття/інтерв’ю/есей про митця/мисткиню чи мистецьке об’єднання з числа учасників та учасниць виставки "Сучасні українські художники" (до 10 сторінок друкованого тексту). Детальні умови та анкету для участі в конкурсі можна знайти на сайті Стедлі Арт Фундації.

Нагороди конкурсу:

1 премія: публікація + музейна 4-денна подорож до Парижу

2 премія: 5 000.00 грн

3 премія: 3 000.00 грн

Організатори, партнери та журі також можуть присуджувати заохочувальні нагороди (за умови погодження з оргкомітетом).

виставковий та видавничий проект/ мистецтвознавчий конкурс

01.06.2012 – 26.08.2012

ЄрміловЦентр, Харків

1 червня у новоствореному осередку сучасного мистецтва Харкова – ЄрміловЦентрі – відкривається виставковий проект Ігоря Абрамовича та Тетяни Тумасян «Сучасні українські художники». Ця виставка, що включає знакові роботи відомих і титулованих вітчизняних художників, має дати «спектральний» зріз українського арту – і того, що прийнято називати актуальним, і того, що прокладає власний шлях поза світовим мейнстрімом. Її завдання – окреслити на мистецькій мапі контури України: представити і крайні, і «гарячі» точки, і найвищі вершини, і найглибші розломи. Виставка включена в паралельну програму І Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва Arsenale 2012.

Куратор проекту Марія Хрущак так пояснює потенційний терапевтичний ефект від виставки: «Українські художники розширюють сьогодні для нас можливості сучасного мистецтва, яке, здавалося, навіки заклякло у стані безкінечної симуляції похмурих наративів. Вони відкривають нам красу світу, перетвореного спеціально для нас небайдужістю і талантом. Завдячуючи їм, цей світ дає надію – бути собою, бачити його в тих кольорах, у яких ти бачив його з дитинства, перебувати у своєму настрої, тут і зараз».

Прикметно, що цей проект об’єднав кілька мистецьких інституцій – компанію «Арт-агент», Фонд підтримки сучасного мистецтва Стедлі Арт Фундація, харківський ЦСМ ЄрміловЦентр та видавництво РОДОВІД. До проекту долучилися українські колекціонери, які надали для виставки та каталогу роботи зі своїх збірок. Така співпраця дозволяє говорити не про одноразову акцію, а про низку пов’язаних між собою арт-подій, метою яких є промоція сучасного українського мистецтва.

До виставки друкується двомовний каталог «Сучасні українські художники», яким РОДОВІД-А розпочинає нову серію сучасного українського мистецтва. Каталог матиме м’яку обкладинку та чотири твердих в різних кольорах (дизайн Ірини Пасічник).

Траєкторія проекту: Керівник проекту Ігор Абрамович після Харкова має намір показати виставку «Сучасні українські художники» в інших містах України – для популяризації сучасного, актуального, визнаного на світових форумах, аукціонах і в музеях мистецтва та імен провідних художників. Пропагувати сучасне мистецтво як суму яскравих індивідуальних творчих актів не тільки в Києві, а й у великих містах-мільйонниках, де важко пригадати, коли востаннє показували такі масштабні та вичерпні виставки.

Особливість проекту: в рамках виставки Стедлі Арт Фундація разом із партнерами та за підтримки Французького Інституту в Україні оголошує конкурс серед студентів на кращу статтюінтерв’юесей про художника – учасника проекту. Це приватний конкурс, метою якого є пошук «свіжоголових» істориків, критиків українського мистецтва, котрі принесуть в усталений канон нові погляди, несподівані ракурси, передові концепти. Сучасне мистецтво – найдинамічніший нині сегмент культури: виріс комерційний інтерес до українського contemporary art, закріпилася мода на парадоксальне, провокативне, безкомпромісне, а часом кітчеве сучасне мистецтво, збільшилася кількість аукціонів, ярмарків, виставок, але якість осмислення цих проектів на встигає за кількістю. Відтак організатори конкурсу покладають великі надії на нове гроно мистецтвознавців, критиків, які проявлять себе в рамках конкурсу і створять нові прочитання творів відомих, знаних мистців. Зацікавити студентів конкурсом покликані три перші нагороди: музейна подорож до Парижу (І місце), та 5 000 і 3 000 гривень за ІІ й ІІІ місця. Детальніша інформація про Конкурс – на сторінці www.stedleyart.com та за е-адресою val.klymenko@gmail.com координатора Валентини Клименко

Учасники виставки: Сергій Братков, Матвій Вайсберг, Олександр Гнилицький, Ігор Гусєв, Олександр Животков, Павло Керестей, Олександр Клименко, Анатолій Криволап, Павло Маков, Максим Мамсіков, Микола Маценко, Сергій Панич, Влада Ралко, Вінні Рєунов, Олександр Ройтбурд, Василь Рябченко, Арсен Савадов, Віктор Сидоренко, Тіберій Сільваші, Марина Скугарєва, Юрій Соломко, Антон Соломуха, Олександр Сухоліт, Олег Тістол, Валерія Трубіна, Василь Цаголов, Ілля Чічкан.

 

Про авторів

Конкурс/ Конкурси

Додав Настічка 18 червня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска