Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Чернівці / Перший міжнародний поетичний фестиваль «MERIDIAN CZERNOWITZ»

03-05 ВЕРЕСНЯ

Ресторани та музеї Чернівців


У західноукраїнському місті Чернівці пройде перший міжнародний поетичний фестиваль "MERIDIAN CZERNOWITZ". Триденне дійство триватиме протягом 3 - 5 вересня 2010 року. Головною темою фестивалю стане сучасна німецькомовна та українська поезія. Учасниками виступлять відомі та цікаві поети з України, Австрії, Німеччини та Швейцарії.

Загалом, програма "MERIDIAN CZERNOWITZ" складається з низки культурно-мистецьких заходів різноманітного характеру. В денний час на гостей чекають поетичні читання, літературні дискусії, презентації книг, культурологічні екскурсії та мистецькі експозиції. Вночі проходитимуть вечори електронної музики за участю відомих Dj’s та продюсерів з Європи. Також для гостей презентуватимуть "Електропоезію" – синтез віршів учасників фестивалю та електронної музики.

Неабиякою подією, що пройде в рамках "Меридіану", стане презентація відеоінсталяції "Темпль", яка діятиме щоночі. Дана мистецька акція – це тимчасовий екскурс в історію, шляхом відтворення, з допомогою світлової проекції, первинного вигляду колись зруйнованої синагоги Темпль.

Протягом трьох днів також діятиме й молодіжна поетична сцена. Саме тут презентуватимуть свою поезію та відеопоезію молоді українські автори.

Впродовж фестивалю буде задіяне усе місто з більш ніж 600-літньою історією. Адже, заходи відбуватимуться у різноманітних місцях. Починаючи від відкритих майданчиків та терас архітектурних шедеврів, закінчуючи нічними клубами та приміськими туристичними комплексами. В ході фестивалю також діятиме кількаденний перекладацький семінар.

Вірши поетів-учасників будуть видані окремою збіркою.

Час проведення першого фестивалю обраний не випадково. Адже саме на цей рік припадає 90-річчя з дня народження генія німецькомовної літератури Пауля Целана, що народився в нашому місті і є його своєрідним символом.

 

Про авторів

Культура

Додав Art-Vertep 05 вересня 2010

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска