Увійти · Зареєструватися

Чернівці / Театральний перформанс "Альберт, або Найвища форма страти" за мотивом оповідання Юрія Андруховича

08 ВЕРЕСНЯ 22:00

локації поетичного фестивалю Meridian Czernowitz

6-8 вересня 2013 року в Чернівцях відбудеться IV Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz.

Головна ідея цьогорічного заходу – "(Не)відомі місця Czernowitz". Поетичні читання, презентації книжок, лекції, театральні та музичні перформанси, винно-поетичні вечори, вечірки "ЕлектроПоезії" відбуватимуться у колишній і діючій синагогах, редакції газети "Радянська Буковина", костелі єзуїтів "Пречисте серце Ісуса", Єврейському домі, школах, де свого часу навчалися видатні письменники Чернівців тощо. Всього – близько тридцяти літературних подій у майже двадцяти різних локаціях Чернівців! 

Учасники фестивалю – поети, перекладачі, публіцисти та музиканти з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Румунії, Молдови, Польщі, Ізраїлю, Великобританії, Білорусі, Росії, США та України. 

У рамках фестивалю 8 вересня, в неділю, відбудеться театральний перформанс "Альберт, або Найвища форма страти" за мотивом оповідання Юрія Андруховича

"Альберта Вироземського було спалено. У звинувачувальній частині судового вироку зазначалося, що він здійснив "найганебніший людський вчинок за всю історію міста…" У чому полягав "найганебніший вчинок", розповідатиме письменник Юрій Андрухович, попутно шукаючи відповіді на одвічні запитання, що виникають під час з’ясування особистістю стосунків із собою.

У цій розповіді його супроводжуватимуть ключові фігури української імпровізаційної музики контрабасист Марк Токар та співачка Уляна Горбачевська. Таким чином, прем’єра літературного твору відбудеться не в друкованому вигляді, а у форматі літературно-музичного перформансу.

Графічне оформлення перформансу – Анатолій Бєлов і vj-група Cube.

Ідея проекту – Оля Михайлюк.

 

Про авторів

Юрій Андрухович ,

Додав nady 21 серпня 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска