Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

MP3

Гурт мандрівних дяків Вертеп Похороночка 4.76 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Отче (2019) 6,79 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп А вчора-звечора (колядка 2017) 6.85 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Ультрас Андрійко (2016) 6.46 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Чучупака (Василь) (2015) 3.04 Mb
Гурт мандрівних дяків Вертеп Осінь (На південь...)2015 8.89 Mb

Кременчук / Концерт гурту «Вертеп» з програмою «Гайдамацькі пісні» у Кременчуці

29 СЕРПНЯ 19:00

ГДК (бул. Пушкіна, 2)

29 серпня 2013 р.
відбудеться великий сольний концерт «Гайдамацькі пісні» гурту «Вертеп» в Кременчуці!
Місце: Міський палац культури (бул. Пушкіна, 2) 
Початок о 19:00

Гурт мандрівних дяків «Вертеп», відсвяткували цього року свій 12-й День народження!
Багато великих міст і гарних місцин нашої країни зколесив концертами мандрівний «Вертеп» «розважаючи й повчаючи» свого глядача, як і заповідував нам найвидатніший український філософ Григорій Сковорода. Тож, подовжуючи цю велику нескінченну місію, гурт «Вертеп» грає свою музику та співає своїх пісень. Деякі з цих пісень вже давно стали «народними», бо співають їх «в народі»: на родинних святах, на фестивалях, переспівуються іншими виконавцями української пісні.

Цього разу, вперше за всю історію концертних подорожей, гурт мандрівних дяків «Вертеп» запрошує до вертепного дійства місто-побратим Кременчук!  Місто із славною історією, волелюбними мешканцями, які люблять і підтримують свої традиції, як пісенні так і танцювальні, не тільки на сценах, але й в побуті!
Тож, гадаємо свято буде справжнім «народним» гулянням із співами й танцями!

Концерт 29 серпня відбудеться в рамках фестивалю «Покальчук-фест», започаткованого громадським об’єднанням «Остання Барикада» на честь Юрка Покальчука – письменника, поета, перекладача, громадського діяча, який опікувався колонією для неповнолітніх в місті Кременчузі. Гурт «Вертеп» мав честь неодноразово виступати дуетом з Юрком Покальчуком на фестивалях «Львівський Форум Видавців», «Київські лаври» тощо.

За словами організатора концерту Олега Філіпаса, це тільки початок міцної дружби і спільних подій в місті Кременчуг, а надалі заплановано вже в жовтні великий концерт Сергія Жадана та гурту Собаки в космосі, а також презентація нового альбому гурту «Вертеп» «Гайдамацькі пісні» що будуть підготовкою до ще масштабнішого фестивалю наступного року…

Телефон для довідок та замовлення квитків: 067 714 70 75
Приєднуйся та запрошуй «Вертеп» на свої свята за тел.: 066 272 26 24
Бо як відомо, хто як гуляє, той так і працює!

Про ВЕРТЕП (Гурт мандрівних Дяків):

В репертуарі гурту більше сотні композицій в різноманітних музичних стилях і напрямках. Джаз-рок та етно-фюжн, пісні на вірші сучасних і хрестоматійних українських поетів, найвідоміші народні пісні та відшукані перлини обрядового фолькльору, гайдамацька/козацька та весільна програми. 

     

В дискографії гурту 6 офіційних альбомів, кілька сот клубних та фестивальних виступів, концертів в храмах, лікарнях, офісах, музеях або просто неба. Зсольними та фестивальними виступами гурт проїхав більшість концертних та фестивальних майданчиків України, гастролював у Польші. 

Гурт є відкритим проектом і, відповідно, склад музик гурту "Вертеп" часто є несподіваним не тільки для слухачів, а й для самих вертеповців. Незмінними залишаються  професійність та артистизм, щирість і оригінальність.«Вертеп» завжди був і залишається Збірною кращих музикантів Дніпропетровська.

Сповідуючи заповіді мандрівного філософа Григорія Сковороди, ми перебуваємо в постійній праці, дорозі та пошуку!)      

Склад гурту «Вертеп» сьогодні:

Олексій Бондаренко (гітара, спів, губн. гармоніка)
Олена Калиняк (спів)
Микола Константінов (ударні, спів)
Андрій Попов (гітари)
Віктор Чорнокнижний (баян, спів)
Ігор Любченко
 (бас)
Тимофій Хомяк (спів, перкусія)

Г. М. Д. Вертеп - складова частина Мистецької Агенції «Арт-Вертеп»*

Детальніше про гурт: http://vertep.artvertep.com

Про новий альбом «Гайдамацькі пісні»:

«Гайдамацькі пісні»- новий музичний альбом над яким наразі працюють музиканти «Вертепу».  І хоча більша частина пісень написана ще у 2004-2006 роках та неодноразово виконувалась на багатьох фестивалях (Рок Січ, Гайдамака UA, Країна Мрій, Махно Фест, Самарська Покрова ін.), цілісно та концептуально концертна програма визріла тільки минулого року, а видання самої платівки заплановано на жовтень місяць цього року.

Основу альбому «Гайдамацьких пісень» складають авторські тексти одного з вертепників, Олексія Бондаренка, написані під впливом прочитаних книг про героїчну боротьбу українського народу з більшовицькими окупантами на початку 20-го століття.

«Холодний Яр» Юрія Горліса-Горського, твори сучасних дослідників та істориків: Романа Коваля, Григорія Гусейнова, Василя Шкляра, надихнули музикантів гурту «Вертеп» створити ніби музичний супровід прочитаному, певний саунд-трек 20-х років 20-го століття з нашими героями-отаманами, військовими оркестрами, козацькими маршами та народними думами.

А «вертепівські» композиції такі як «Дума про батька Хмару» виконує відомий бандурист Тарас Силенко, «Гайдамацьку правдоньку» - український хор міста Нью Йорк, а «Чорного ворона» «Вертеп» неодноразово співав  з Лірником Сашком.

Пісня «Махновська»(«Гей гуляє полем») увійшла до кількох музичних збірок сучасної героїчної та рок музики: «Героїчна пісня» Олега Скрипки, «Збірка повстанської та героїчної пісні» від «Останньої барикади», «Музика з криївки» ін., а неофіційний відеоряд до цієї пісніна youtube.comвже зібрав більше 10 000 переглядів.

   Прослухати мр3:

  • Мова (вірш О.Ірванця)
  • Повстанець
  • Батько отаман
  • Ой на горі на Маківці
  • Червона Калина
  • На вірші Марії Матіос: Стара Румунка (мр3)
  • Ой вигострю товариша (Т.Г.Шевченко), мр3 (2003)

Інші мр3:

Веснянка (разом з гуртом "ДахаБраха"), Катран (народна), Куля ("Батько Отаман"), Зельоно (колядка), Йтим через поле (колядка), Ой чорна я си чорна (весільна,  народна), Їхали козаки (народна), Славень (Гімн України), Пливе човен (козацька), Місяць на небі (народна), Будда (вірш Сергія Жадана), Мова (вірш Олександра Ірванця), Ванеса(вірш Мар'яни Савки), МахновськаТернопіль ("Якби не мороз", весільна, народна)

Відео:

  • Махновська
  • Чучупака
  • Гайдамацька правдонька

Інше відео:

 

 

Про авторів

Гурт мандрівних дяків Вертеп

Додав nady 23 серпня 2013

Коментарi

24 серпня 2013

Виправте назву міста

kirpich
25 серпня 2013

"Одне уточнення: палац називається просто Міський палац культури. Ім'я Петровського як одного з організаторів Голодомору було знято з палацу за ініціативи колективу ще в 90-х."- журналіст Юлія Биліна, м. Кременчук.

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска