Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

 
 
Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Микита Шаленний

Шале`нний Мики`та Сергі`йович (18 квітня 1982р., Дніпропетровськ, Україна) – молодий український художник, дизайнер, архітектор.

Біографічні данні:Микита Шалений народився 18 квітня 1982р. в місті Дніпропетровськ, Україна. З 1992р. вчиться у дитячій художній школі, а згодом в середній спеціалізованій школі архітектурного напрямку. У 1999 р. вступає на архітектурний факультет Придніпровської академії будівництва та архітектури за фахом «Дизайн архітектурного середовища», який закінчує у 2005 році з присвоєнням кваліфікації магістра. Деякий час викладає архітектурне проектування. Паралельно веде архітектурну практику працюючи з інтер’єрами.

Через рік Шаленного запрошують до Києва на місце головного архітектора в іноземній компанії, девін займається створенням проектів інтер’єрів суспільного, офісного та торгівельного значення. Веде проекти міжнародних компаній. З 2008 року займається приватною архітектурною практикою.

У 2009 році приймає рішення повернутись до рідного міста, орендує майстерню, і зосереджується на живописі. Архітектурну практику частково призупиняє. Саме в цей період народжується серія картин «Самотність», та перша картина серії  «Бидло-ренесанс».

Архітектурна практика:

Працював крівніком групи та головним архітектором у декількох відомих українських компаніях. Автор проектів: Газпром, Evrohim, NIKO,Colliers, та багато інших.

Живопис:Молодий український художник дуже рано почав малювати. Але навчання спочатку у дитячій художній школі, а потім на архітектурному факультеті не давало йому в повній мірі того, до чого він прагнув, бо учбові завдання були переважно постановними. І він самостійно, без будь-якого керівництва,  працював і експериментував над втіленням своїх композицій-фантазій, яких завжди було забагацько в його голові-антені. Тому Микита певною мірою вважає себе самоуком.

Об’єктами для робот М.Шаленного, перш за все, є люди, частіше всього ближнє коло. Роботи завжди були пов’язані з його внутрішнім світом – більшість сюжетів знаходив навколо себе.

Художні цілі: помічати красу у простих речах і показувати її всім, створювати речі яскраві, експресивні, «будоражити свідомість глядача».

Персональні виставки:

·         2006 р. галерея сучасного мистецтва CITY-  ART(м. Дніпропетровськ).

·         2011 р. арт-центр «Квартира» (м. Дніпропетровськ).

 

 
 
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска