Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Варвара Черезова / Gothic-Doom party “Luna Lux Lucis”.

10-го травня у м. Луцьк, у пивному клубі „Майдан” відбулася Gothic-Doom party “Luna Lux Lucis”. Оскільки, події такого масштабу мають місце вкрай рідко, всі очікували на неї із нетерпінням. Останні два тижні, як безпосередні учасники так і ті, що збиралися прийти чи приїхати, щоб послухати музику просто лічили дні до вечірки. Дівчата дошивали корсети, спідниці, вишуковували зручне взуття, щоб потім не мати із ним клопоту, бігали по магазинах у пошуках такої потрібної (ну куди ж без неї) біжутерії, хлопці прасували брюки, збирали валізи і займалися тією сотнею необхідних справ, яка на перший погляд може здатися безглуздою метушнею, але це все є неодмінним атрибутом подібних заходів.

Ще в п’ятницю до Луцька приїхали музиканти з гуртів „Idol” та „Theogonia”, прихопивши із собою ще купу київських поціновувачів справжньої музики та хорошу погоду. Невеличка екскурсія містом плавно перейшла у посиденьки у тому таки ж „Майдані”, де наступного дня мало відбуватися саме дійство.

В Суботу, о 14 годині, коли дівчата були нафарбовані і одягнені, хлопці, поголені та розчесані, музики ладнали у дорогу інструменти, всі гуртом почали потроху рухатися на саунд-чек. Музиканти поїхали на таксі, а ми маршрутівкою, чим неймовірно потішили (а бувало і налякали) аборигенів. Якийсь ветеран із купою медалей та орденів на грудях скептично оглянув нас із ніг до голови і сказав „Ишь, ансамбль песни и пляски”, чим викликав вибух сміху у всієї нашої компанії.

В майдані вже починали приготування Демон (драмер „Idol” та „Inversus”), Славко (діджей) та Герасим (звукорежисер), а також гурт „Inversus”.

Поки проходив саундчек непомітно з’явилвся гурт „Полинове поле” – улюбленці багатьох присутніх. Хто не встиг пообідати, поглинали їжу під жарти та різні коменти, щодо вечірки, як от-от повинна була розпочатися. Ab Noctum, Varvara

На столі з’явилися свічки, на вікнах чорні штори, на сцені розтяжка „Полинове поле”. Інтер’єр мінявся просто на очах, всі ці деталі створювали неймовірну атмосферу і вносили просто таки містичні ноти у темну мелодію вечора. Все було готове, всі були в очікуванні. Почалося... На сцені вже стояв Зордак (Ab Noctum) і шаманив над лептопом. Музика наповнювала зал, вібрувала у повітрі і раптом, ніби нізвідки залунав дівочий голос, що декламував вірш… У фоні так само звучала музика, але вже набагато тихіше, слова і мелодія зливалися у єдине ціле. Багатьох присутніх, за їхніми словами, промурашило від цього дивного і абсолютно неочікуваного поєднання. Перший, другий вірш. Потім дівчина вийшла із натовпу і повільно піднялася сходами на сцену до Зордака і проказала останній вірш, що звучав швидше як маніфест. Музика ще звучала деякий час, а потім Зордак та Варвара (ім’я дівчини, що читала вірші, себто я) спустилися униз, де їх було представлено quark’ом публіці.

Theogonia

Після невеличкої паузи на сцені зявився гурт „Theogonia” (колишня Тінь).

Сильний чоловічий вокал, жорсткі гітарні рифи швидко звернули на себе увагу і змусили усіх присутніх залишити свої балачки і вслухатися, щоб не пропустити ані хвилини насолоди. Місце під сценою враз заповнилося, відбувся, навіть, невеличкий слем :). І хоч цей гурт був у Луцьку вперше, вони завоювали прихильність глядачів вже після першої зіграної композиції. Хлопці з Чернівців неймовірно потішили публіку, лишили теплі спогади та найкращі враження про свій виступ.

Конкурс

У перерві між виступами гуртів Юрко „quark” познайомив гостей свята з Наташею – місцевою таранькою, яку ж і розіграли в першому конкурсі, завданням котрого було показати всю трагічність життя маленької рибки з мріями і сподіваннями…

Одним словом він був першокласним ведучим, за що йому величезна подяка (думка самого кварка на цю тему приблизно така: «з мене такий ведучий, як з балєрини трамвай»).

Idol

Наступним грав гурт „Idol”, який вже встиг пречудово зарекомендувати себе у Луцьку, як професійний та неординарний гурт.

Зал наповнив жорсткий гітарний саунд, у який, за кілька хвилин вплівся харизматичний вокал Хеллени, що просто розривав на частини, проникав у найпотаємніші закутки серця, не лишаючи там навіть тіні байдужості. Всі слухали заворожено. Здавалося, що навіть якщо прибрати мікрофон голос лунатиме так само потужно. Поряд з гроулом Легіонера та жорсткими рифами дядьки Тіамата, голос вокалістки звучав несподівано гармонійно та органічно. Але найбільше нас порадувало те, що Idol презентували абсолютно нову програму. Музика лунала насичено, тексти проникали глибоко в душу і це все залишало незабутні враження, не дозволяло відволіктися ні на секунду. Дійсно чудовий виступ, іншого й не очікувалось.

Inversus

По перерві, під час якої, ведучий дав змогу представитись гостям свята і невеличкого перфомансу від Демона(«найполіткоректніший варіант віршика про зайчика, який я розказував за все своє життя» © Демон), на очі публіці постав гурт „Inversus”. Знайомі жителям Луцьку з попередньої готичної вечірки, вони зіграли ті пісні, що вже встигли сподобатися а також ті, які виконувалися тут уперше. Голос Баст (вокалістка) лунав просто таки магічно, бек-вокал органічно доповнював його. Все це не могло лишити байдужим абсолютно нікого. Вокалістка переживала разом із присутніми кожну пісню, кожен момент. Просто вибухово звучала композиція „Unholy”, Баст відмітила, що це є найдинамічніша пісня у їхньому репертуарі. Кавер „Where the Wild Roses Grow” викликав справжній ажіотаж, всі танцювали і підспівували. Вдале поєднання готики та металу із присутньою групі містичністю, глибокі різнопланові тексти справляли незабутнє враження, викликали купу позитивних емоцій. На мою думку гурт вже визначився із стилем та іміджем, є досить професійним і заслуговує визнання.

Знову, в перерві між виступами було проведено кумедний конкурс, на цей раз, на звання «Павілітєль тьми – унічтожитєль свєта» – то варто було бачити…

Полинове Поле

Перерва була значною, адже до виступу готувались хедлайнери вечора - група „Полинове Поле”, що була, безперечно, найочікуванішою. “Полинове поле” поєднує музику зі своєю власною містичною філософією та візуальним мистецтвом. Це унікальний синтез потужного гітарного саунду, української етніки та готичної естетики. Під сценою зібралися майже всі присутні, танцювали, відривалися, максимально давали свою підтримку музикантам. Здавалося, що зал просто вібрував від тієї енергетики, музика то підносила наші серця під стелю, то кидала їх униз. І ми були одним цілим під владою музики, здавалося ми і були сама музика. Публіка відмовлялася відпускати „Полинове Поле”, але ті у свою чергу відігравши ще кілька пісень на біс, відкланялися.

Приємно дивувало те, що в залі було надзвичайно багато гарних, неординарних людей, які просто насолоджувалися тим, що відбувалось. Тут не було місця суперечкам, чи то пак сваркам, атмосфера полонила і заворожувала. Музиканти, поети, поціновувачі якісної потужної музики – всі вони об’єдналися у рамках Gothic-Doom party “Luna Lux Lucis”. Люди потроху почали розходитися, але розваги ще тривали для тих, хто не хотів спати. На сцені була dj Mad Princess, а після неї dj Verlein, останнім за пультом був dj Weeper. Їх підривні сети не давали змоги покинути танцпол. П’ять годин драйву не надто втомили присутніх, у них ще лишалися сили, щоб насолоджуватися вечіркою до самої ночі.

Все хороше колись закінчується. Вечірка добігла кінця, залишивши у наших серцях глибокий слід і надію відчути і побачити це хоча б ще раз.Величезна подяка організаторам цього свята та усім, хто так чи інакше взяв у цьому участь, а саме Єві \"Moonspelldark\", Юрку \"quark\" і Богдану \"Heart of Tears\". Також особлива дяка керівництву та працівникам пивного клубу „Майдан”.

Фото люб\'язно надані http://rocknrollforum.com/

Розділ галереї: http://rocknrollforum.com/album_cat.php?cat_id=41

http://www.gothic.org.ua/gallery/thumbnails.php?album=1497

Світлини by Eldorado

Треклисти:

Theogonia

1. Душа

2. Вогонь

3. Старість

4. Самотність

5. Чорні квіти

6. На дні життя

Ідол

1. Остання надія

2. У світі чудес

3. Стежки з потойбіччя (вона ж виконувалась на біс)

4. Голгофою долі

5. Нікого, крім нас

6. Прийде час – зустрінемось знову

7. Помилка

8. Коли помирають боги (на вірші Єви \"Moonspelldark\")

Inversus

1. First Lightning;

2. Keep On Running

3. Colour of My Love

4. Unholy

5. Kiss of Death

6. Where the Wild Roses Grow (кавер)

7. Мертва Муза

8. In My Chains

Полинове Поле

1. Вітер з півночі

2. Полинове поле

3. З попелу

4. Відьма

5. Swamped (кавер)

6. Та, що танцює

7. Чисті душі

8. Нічні птахи

9. Чорна рілля

10. На семи вітрах

 
 

Додав Черезова Варвара 11 червня 2008

Про автора

Ще надто юна, як на те, щоб писати автобіографію. Бо що то за автобіографія була б, якби вона містила у собі лиш кілька рядочків? Навчаюсь на факультеті, що ніякого відношення до поезії не має.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска