Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Варвара Черезова / Полинове поле "Чисті Душі"

Гурт „Полинове Поле” з’явився на українській сцені у 2005р. Взявши участь у багатьох музичних фестивалях, музиканти запам’яталися та стали улюбленцями багатьох поціновувачів важкої музики ще до випуску першого альбому.

З 2007 року воклісткою гурту стала солістка львівської філармонії Маріанна Лаба, яка збагатила “Полинове поле” своїм витонченим сопрано. Склад гурту на сьогоднішній день:

Маріанна Лаба – вокал;

Юрій Круп’як – вокал;

Андрій Кіндратович – бас-гітара;

Сергій Красуцький – перкусії;

Олег Рубанов – клавішні;

Микола Максименко – гітара.

Восени музиканти перебралися до студії для запису своєї дебютного альбому, вихід якого планувався на кінець 2008р., але музиканти вирішили раніше потішити своїх прихильників і видати EP-альбом „Чисті душі”. До нього ввійшли 4 композиції:

1. Вітер з півночі

2. З попелу

3. Та, що танцює на могилах

4. Чисті душі

Для початку відзначу позитивні моменти, бо негативних у мене назбиралося вкрай мало.

Музика стала більш важкою, але поряд із тим не втратила мелодійності. Клавіші додають похмурості, звучать не нав’язливо, а навпаки доповнюють загальне звучання.. Тексти дуже цікаві, різнопланові, з притаманним гурту „полиновим присмаком”. Очевидним плюсом є україномовність, чого так бракує українській сцені.

Композиції виважені, мають свою власну "логіку", а не побудовані за схемою "заспів-приспів". Вони швидше розгортаються, прямують до кульмінації в саунді і мелодиці.

Неперевершене сопрано Маріанни органічно поєднується з сильним гроулом Юрка. Все це створює дійсно колоритну картину. А якісний запис дає можливість чітко почути усі інструменти, що є дуже важливим.

Тепер трішки конструктивної (сподіваюся) критики:

У пісні „Вітер з півночі” відірваний від ритм-секції гітарний звук. Бракує другої гітари, а фонові клавіші не рятують ситуації. Це стосується й інших композицій. Особисто мені друга гітара в записі видавалася б не зайвою, швидше навпаки. На концертах це компенсується живим саундом, а в студії друга гітара потрібна однозначно.

В композиції „Чисті Душі” гроул трохи здавлений, не дуже в'яжеться зі справді чудовим сопрано. Дещо одноманітні басові ходи.Часом хочеться почути сольну партію гітари.

Загалом цей альбом дуже вдалий, цікавий, та однозначно професійний. Бажаю групі творчих злетів та наснаги!

 
 

Додав Черезова Варвара 10 липня 2008

Про автора

Ще надто юна, як на те, щоб писати автобіографію. Бо що то за автобіографія була б, якби вона містила у собі лиш кілька рядочків? Навчаюсь на факультеті, що ніякого відношення до поезії не має.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска