Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Статті Інформація

Автори / Олександр Гривул / Чарівна сила підсвічників...

Підсвічники – це чарівне диво живого вогню у ваших руках. Ви задумувалися над тим, яку дорогу пройшов підсвічник від звичайного палаючого вогника до сучасного витвору мистецтв? А починалося все з простого. Людині завжди хотілося більше світла навколо себе і вона зрозуміла, що для цього можна використовувати живий вогонь. І палаючу стихію, як це б не здавалося неможливо, умістили в маленькому гнотику свічки. З цього і почалася довга дорога цієї чарівної видумки людства. Підсвічники змінювали форми і матеріали, огорталися в найвишуканіші шати різьблень і оздоблень, ставали величними чи повітряно ніжними. Але основним у підсвічнику залишався живий вогонь і його життєдайне світло. Пройшов час і науковий прогрес залив вулиці міст та селищ електричним, значно світлішим і яскравішим світлом. Здавалося б підсвічники втратили свою значимість в сучасному світі світломузики. Та, о диво! Аж тепер ми змогли по іншому поглянути на казкову чарівність і важливість підсвічників. Переставши губитись у просторах буденності, підсвічники вийшли на перші шпальти романтичних уявлень, несучи в своєму прекрасному нутрі маленьке палаюче серце. А містика вогню зачаровує навіть найраціональніші розуми. Саме завдяки підсвічнику, ми, знаходячись в серці мегаполісу, можемо на деякий час повернутися в лоно природи і відчути містичний зв’язок з духом вогню.

Підсвічники за довгий час історії дуже сильно урізноманітнили свій зовнішній вигляд. Не останню роль у цьому відіграють матеріали, з яких вони зроблені. Бувають ковані підсвічники, Підсвічники з кераміки, соляні підсвічники та ін.

Ковані підсвічники можуть виконуватися різними техніками: пайка, зварка, гаряче кування, що значно впливає на їхній зовнішній вигляд і ціну. В зв’язку з цим, ковані підсвічники можуть бути і ювелірних витончених форм, і масивних та величних.

Ковані підсвічники можуть служити підставкою як для однієї свічки, так і для багатьох, навіть сотні. Це надає кованим підсвічникам значну перевагу серед широкого вибору підсвічників. Крім того, метал є дуже пластичним матеріалом, який здатен втілити у формі найвибагливіші фантазії. Тому ковані підсвічники з однаковим успіхом можуть створювати романтично-робочу атмосферу і настроювати на духовний лад, як це роблять церковні підсвічники.

Окремою категорією можна виділити керамічні підсвічники, які пасують і для проведення урочистих свят, і для створення затишку у вашому домі. Керамічні підсвічники – це віяння історії і традицій у сім’ї. Кераміка – матеріал, який наближає нас до Матінки Природи. Керамічні підсвічники поєднують в собі чотири стихії землі, води, вогню і повітря: замішана на воді глина випалюється у полум’ї і загартовується димом.

Керамічні підсвічники служать підставкою від однієї до п’яти, в рідкісних випадках більшій, кількості свічок. Вони бувають маленькими і більшими, строгі без оздоблень і прикрашені класичними чи альтернативними узорами.

Окремо виділяють ажурні підсвічники і підсвічники для ароматизації приміщень. Проте всі вони є прекрасним прикладом збереження і вдосконалення народних традицій.

Особливу ауру формують соляні підсвічники, які поєднують романтику з позитивним впливом на здоров’я. Сіль підсвічника, нагріваючись, виділяє негативно заряджені йони, які, зв’язуючись із позитивно зарядженими йонами, очищають повітря і нормалізують мікроклімат в приміщеннях. Кам’яна сіль допомагає у лікуванні різних захворювань, зокрема: системних респіраторних, хвороб системи крові, ревматизму, полегшує перебіг алергії та ін. Соляні підсвічники – це краса, яка лікує.

Існує безліч найрізноманітніших матеріалів, в які можна втілити художній задум людини і поєднати його з життєдайним вогнем. Тому ми завжди маємо можливість підкреслити формою підсвічника стилістику свого дому і власні естетичні уподобання. Головне відчути, який матеріал підсвічника вам найбільш близький в цей час – сила металу, сіль землі чи пластика глини Матінки Природи. А форму і оздоблення вам підкаже ваш художній смак чи досвід вашого дизайнера.

 
 

Додав Olesyk 15 листопада 2008

Про автора

Працюю над розвитком інтернет-магазину, де продаю різні вироби ручної роботи. Готовий на співпрацю.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска