Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 
 
Потік Афіші Інформація

Мистецький Арсенал


Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал" сьогодні є одним з найбільш перспективних проектів у галузі культури України, а у майбутньому має стати одним із найпотужніших світових музейно-виставкових комплексів.

Місія Мистецького Арсеналу –  об’єднати великий об’єм культурних ініціатив та надбань України в один концептуальний національний проект з метою презентації української історичної та мистецької спадщини як частини світового культурного надбання.

Архітектурною та змістовною домінантою Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький Арсенал" є будівля Старого Арсеналу – пам’ятка архітектури національного значення, споруджена у 1783−1801 рр. за проектом генерала-поручика Івана (Іоганна) Меллера в межах Старої Печерської фортеці, яку було закладено на місці Вознесенського дівочого монастиря.

З початку ХІХ ст. Арсенал, з прилеглою до нього частиною території Старої Печерської фортеці, перебував у розпорядженні Київського гарнізону. Упродовж ХХ ст. він зберігав своє первинне призначення, залишаючись об’єктом, що використовувався для військових потреб.

За часів незалежності України низкою президентських указів, починаючи з 2003 року, Арсеналу було надано статус культурно-мистецької установи та назву "Мистецький Арсенал". Сьогодні, одночасно із проведенням реставраційно-відновлювальних робіт, що мають на меті музеєфікацію будівлі, у приміщенні Старого Арсеналу відбуваються численні виставки, мистецькі акції, презентації тощо. Першим з них став у серпні 2009 року проект "De Profundis", присвячений історії українського пластичного мистецтва. Поступово стає зрозумілою прозорливість І. Меллера. Він писав: "Настане час, і ви побачите, що я збудував цей будинок не для фортеці, а для людей”. 

Незабаром музей нового покоління, із сучасною технічною інфраструктурою, яка відповідатиме вимогам динамічного виставкового центру та одночасно виконуватиме широку просвітницьку функцію, запросить відвідувачів у просторі виставково-експозиційні зали, арт-лабораторії, електронні бібліотеки, книгарні, конференц-зали, інформаційні центри, навчальні аудиторії.

До 2012 року комплекс частково перебуватиме у стані реконструкції та будівництва. Проте, вже сьогодні Мистецький Арсенал діє в активному творчому форматі. Приміщення Старого Арсеналу з червня 2010 року було максимально пристосовано для зручності учасників та комфортного дозвілля відвідувачів, надаючи можливість для втілення різнопланових культурно-мистецьких проектів. Архітектурно-просторова концепція комплексу дозволяє проводити тут масштабні арт-проекти, виставкові заходи, презентації, благодійні бали тощо. Площа будівлі Мистецького Арсеналу - 50 000 м².

Вже тепер Мистецький Арсенал здійснює перемовини із провідними музеями України та світу щодо представлення колекцій мистецьких шедеврів в Україні. Серед них — масштабний проект, присвячений спадщині Казимира Малевича, міжнародні проекти сучасного мистецтва, виставки творів Едварда Мунка, Густава Клімта, майстрів австрійської сецесії, художніків-сюреалістів та Фріди Кало. У травні 2012 року Мистецький Арсенал планує відкрити ARSENALE 2012 - бієнале сучасного мистецтва, яка представлятиме в Україні найкраще мистецство з усього світу.

Команда Мистецького Арсеналу переконана, що проект має започаткувати нові стандарти в культурному житті України, генеруючи позитивні зміни як на національному, так і на міжнародному рівні.

У травні 2012 р. в Мистецькому Арсеналі - Перша Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012.

Цей проект - аналогом провідних світових мистецьких бієнале та об’єднує найкращих кураторів і митців, які презентуватимуть найновіші творчі напрямки та художні тенденції вітчизняного і світового мистецтва. Учасниками бієнале є 100 художників, які є зірками сучасної світової мистецької сцени, з 30 країн, також світові представлені роботи найкращих українських художників. Куратором ARSENALE 2012 є Девід Елліотт (Велика Британія), знаний теоретик та історик мистецтва.

Організаторами проекту є Міністерство культури України, Київська міська державна адміністрація та Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

 
 

Учасники

nady, oleenkka

 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска