Увійти · Зареєструватися
Фотозвіт зі Смолоскипної ходи на честь дня народження Тараса Шевченка. 9 березня. Дніпропетровськ

Фотографiя 1 з 10

9 березня до дня народження Тараса Шевченка ВО "Свобода" у Дніпропетровську провела масштабний смолоскипний марш. Він зібрав близько півтисячі активістів: представників громадських, неформальних молодіжних організацій, симпатиків ВО "Свобода" та партійців з усієї Дніпропетровщини.

Захід розпочався мітингом біля пам'ятника молодому Шевченку. Далі учасники вишикувалися в колону, запалили смолоскипи і рушили центральним проспектом міста. Ходу супроводжувала міліція та ДАІ.

За задумом організаторів, вогонь символізує єдність, а смолоскипна хода - знак того, що полум'я духовного та національного визволення, запалене Шевченком, несуть і сучасні українці.

На площі Леніна в цей час зібралася пара десятків комуністів. Напевно, вони розраховували на провокації. Але вогненосці значно переважали комуністів за чисельністю, так що ті мовчки дивилися на колону, що рухалася іншою стороною вулиці.

Хода пройшла проспектом К.Маркса до історичного музею і далі - через парк Шевченка до пам'ятника Кобзареві на Монастирському острові. Там владі нагадали, що вона так і не виконала обіцянок, відновити пам'ятник Шевченку до 9 березня. Зараз на постаменті лишилися тільки ноги, а інші фрагменти монумента зняті на реконструкцію.

Під час ходи її учасники вигукували патріотичні гасла, та скандували "революція". Марш завершилася мітингом біля огородженого парканом, розібраного пам'ятника Шевченку.

"Поезія Тараса зробила з нашого народу потужну українську націю, яку не перемогла ні червона навала, ні роки окупації, ні ГУЛАГи, ні голодомори. Шкода, що ми стоїмо біля Тараса понівеченого. Це німе і промовисте гнівливе нагадування, що цій владі не місце на нашій землі», - заявив голова Дніпропетровської міської організації ВО «Свобода» Андрій Денисенко.

Фото Павло Маменко

Додав Art-Vertep 11 березня 2012

 
Коментувати
 
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска