Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Кіно / Фільм про Україну став номінантом на «Оскар»

Картина називається «Двері» й присвячена темі Чорнобильської аварії. Її зняли за вісім днів у Прип'яті й Києві. Режисером стала 35-річна ірландка Хуаніта Вілсон.

Виконавчий продюсер фільму Віталій Шереметьєв вважає, що стрічка найдраматичніша серед номінантів.

«Головні ролі зіграли білорус Ігор Сігов, росіянка Джульєтта Казакевич-Геринг та українська школярка Лілія Гречка, яку режисерка знайшла просто на вулиці Києва. Це її перший досвід в кіно», - сказав він.

В основі сюжет фільму - документальна повість білоруського письменника Миколи Калугіна «Чорнобильська молитва». Це історія української родини, яка постраждала від Чорнобильської катастрофи й була виселена з Прип'яті. Відразу після аварії в родині помирає донька. За давньою традицією дівчинку треба поховати на дверях зі свого дому. Батько потайки повертається по двері в Прип’ять, щоб дотриматися традиції.

Режисерка зазначила, що цим фільмом хотіла нагадати людям про Чорнобиль, про людей, які досі носять цю трагедію в серці.

«Після «Оскара» я обов'язково приїду показати його в Україні. І якщо мені не дадуть нагороди, то піду й втоплюся в «Рядянському шампанському», - пожартувала Вілсон.

«Двері» вже отримали 5 нагород на фестивалях в Единбурзі, Сербії, Боснії і Герцеговині. Чи отримає картина «Оскара» стане відомо 7 березня, коли оголосять переможців премії.

Це друга картина про Чорнобиль на «Оскарі».2004 року премію за кращий короткометражний фільм отримала документальна стрічка «Серце Чорнобиля» американської режисерки Меріен Делело. Жінка два роки їздила чорнобильською зоною й знімала дітей, здоров'я яких постраждало від аварії на ЧАЕС.

Інна Майданюк, «Газета по-українськи»

 
 

Додав Art-Vertep 24 лютого 2010

 

Коментарi

24 лютого 2010

"росіянка Джульєтта Казакевич-Геринг та українська школярка Лілія Гречка" - етопрекрасно))))))))

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска