Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Діма Корс Чекатиму (сл. і муз. Ірени Карпи) 5.22 Mb
Потік MP3 Товари Інформація

Автори / Діма Корс / «Київський шоу-біз? Фігня повна…» (Інтерв’ю зі співаком Дімою Корсом)

Дмитро Корс — росіянин за походженням, який взявся робити якісну попсу українською мовою. Сценічний бренд — Діма Корс. Співак тривалий час проживав і займався музикою на Кіпрі. З 2002 року мешкає у Києві. Відомий своєю співпрацею із київською співачкою Іреною Карпою та гуртом «Фактично самі». Крім музики, успішно займається інтернет-бізнесом. Обожнює чорний колір, віскі, Україну, борщ і прозу Бегбедера.

— Два роки тому ти побував у Франківську. Як тобі місто? Міг би в ньому жити?

— Мені тут дуже подобається. Біля фонтану і у всіляких кав’ярнях. Красиві вузькі вулички. Європейське містечко. У порівнянні з багатьма російськими та українськими містами воно виграє — маленьке, чисте, красиве, затишне.

А теоретично я б міг жити навіть в усті: улімські ІКСР 23/36, барак № 3, загін № 36, восьмий прохід із західного боку, нижня шпонка… Так, теоретично міг би. 

— Що тебе з Кіпру до Києва занесло, окрім, звісно, кохання?

— У мене молодша сестра Оля — оперна співачка. Її подруга концертмейстер та піаністка Аліна є дружиною Фагота із гурту ТНМК. Фагот із Аліною у 2002 році приїжджали на Кіпр, щоб записувати Олин вокал (ми тоді жили на Кіпрі). І саме Фагот із Аліною розповіли, що є така країна, як Україна, і, що у цій країні є шоу-бізнес. Тоді я запросив до себе Фагота. Вони з Артимом — відомим столичним звукорежисером, який родом із Франківська, — приїхали і забрали мене в Україну. А тоді вже я закохався, точніше мене закохали (посміхається).

— І як ти сприйняв київський шоу-бізнес? Як сприйняли тебе?

— Київський шоу-біз? Фігня повна. Нема ніякого шоу-бізнесу.

Нічого нема: ні попиту, ні пропозиції, ні загально прийнятих правил гри. Хіти не стають розкрученими, а всіляке лайно крутять. Диски не продаються, виконавцям не платять. Тому треба займатися тим, що подобається, і чхати на всіх, поки є за що жити. Я тут щойно вигадав портал український, навіть домен учора купив.

— А детальніше про портал?

— Взагалі, я — монстр інтернет-бізнесу. Це якщо бути скромним (посміхається). А якщо бути нескромним, то мої сайти одні із найбільш відвідуваних, де відвідувачі з України займають лише 2%. Але для українців пожертвую на цей портал. Сайт буде орієнтованим на те, щоби інформувати людей, що насправді відбувається у шоу-бізнесі. Це буде на 100% незалежне джерело інформації, якому буде начхати на загальноприйняті правила. Але треба знайти людей, які б нічого не боялися і дописували на той сайт. Бо після такого і на М1 не пустять.

— Відомо, що ти експериментуєш із прозою. Будеш видавати написане?

— Останнім часом у мене якась депресія. Стараюсь працювати, аби не думати про проблеми, які сам собі вигадую. Трохи пишу. Почуття вбивають теперішнє у писанні, і все перетворюється у суцільні метафори. Це все на грані безсвідомого. Тексти допомагають мені усе краще переосмислити і зрозуміти. Тому все, що я пишу, це автобіографії, щоденники чи мемуари. Моя персона нічим не цікава, і я це розумію, тому пишу виключно для себе. Іноді висилаю тексти своїм друзям, а видавати не збираюся.

— Чи варто чекати на якісь музичні новинки від Діми Корса?

— Так. Я зараз готую новий альбом. Він має вийти десь у січні. У цьому альбомі музика буде серйознішою. Тексти теж. Тут я дозволив собі поекспериментувати.

— Пісні у цьому альбомі якою мовою виконуватимуться?

— Ну звичайно ж, українською. Можливо, буде кілька російських пісень, але здебільшого пісні будуть лише українськими. І я думаю, альбом буде цікавим саме франківчанам та мешканцям Західної України. Словом, на вас чекає приємний музичний сюрприз.

Розмовляла Яна Рачій, « Школа молодих журналістів», газета «Галицький Кореспондент»

 
 

Додав Art-Vertep 20 грудня 2006

 

Коментарi

09 грудня 2007

Убий себе об стіну!!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска