Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Інформація

Автори / Фестиваль Білоруська весна / Україну охопить «Білоруська весна»

З 10 по 22 травня в Україні пройде фестиваль «Білоруська весна», який презентує сучасну культуру сусідньої країни, зокрема яскраві перформанси і флеш-моб, виставки фотографії і покази анімації. Родзинкою фестивалю стане відкриття «Білоруської полички» у мережі українських книжкових магазинів.

Як повідомили організатори фестивалю, відкриється «Білоруська весна» перформансом на Білоруській вулиці в Києві 10 травня о 16:00 і водночас усесвітнім флеш-мобом «Лижі на асфальті»: на лижі стануть спортсмени з Філадельфії, Варшави і Броварів.

Також у рамках фестивалю пройде виставка фотографії репортажу «Belarus Press Photo 2010», відеопокази сучасній білоруській анімації, майстер-класи авторської витинанки, презентація єдиного недержавного білоруськомовного каналу, а також низка локальних акцій.

Організатори – творча ініціатива «Білоруський десант» – називають «Білоруську весну» «фестивалем партизанської культури», оскільки сучасна білоруська культура часто вимушена діяти з глибокого підпілля.

Культурно-партизанськими навиками з українськими колегами поділяться гості фестивалю: фотокореспондент Вадзім Заміровський, літератори Уладзімер Арлов, Андрій Хадановіч, Віталь Рижкоў, Сяргей Прилуцкі, Павло Касьцюкевіч, Вольга Бабкова, Барис Пятровіч, Алеся Башаримава. До них приєднається Сашко Ірванець.

«Білоруська весна» пройде в Україні в четвертий раз і охопить міста Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Бровари, Дніпропетровськ і Чернівці.

 
 

Додав Art-Vertep 07 травня 2010

Про автора

Білоруська весна - фестиваль, що репрезентує актуальну нецензуровану білоруську культуру в Україні. Цього року Білоруська Весна проводитиметься втретє і завітає до Києва, Львова, Тернополя, Харкова, Донецька, Івано-Франківська та інших міст.

Автори пов'язані с новиною

Андрей Хадановіч , Сяргей Прылуцкі , Олександр Ірванець , Артем Полежака

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска