Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Фестиваль Джаз Коктебель / Український пре-паті тур стартує в Дніпропетровську!

Фестиваль продовжує свою подорож у пошуках нових друзів і повертається в Україну!

Першим нас зустрічає прекрасне місто на Дніпрі - трубно-ракетна столиця України - Дніпропетровськ! Доречі, це місто заслужено вважається «кузнею кадрів» та дійсно «викувало» багатьох найцінніших соратників у справі джазового «ококтебелювання» всього людства, включаючи беззмінну голову оргкомітету і просто «маму фестивалю» Лілію Млинарич!

На глядачів чекає виступ хедлайнера фестивалю Карла Фрієрсона зі спеціальним проектом за участю DJ Fun2mass і вельми титулованого саксофоніста Артема Менделенко, а також шоу-кейс кращих українських і безпосередньо дніпропетровських колективів, що претендують на участь у фесті цього року, а саме гуртів Jazz Do It та JungleMan. Ще одним гостем міста стане донецький колектив DOK.

Карл Фрієрсон, відомий світові як основний голос групи De Phazz, він уперше виступив в Україні сольно на фестивалі Джаз Коктебель 2008.

Сольну кар'єру Фрієрсон почав кілька років тому - першим результатом його старань став диск Soulprint. У платівці проявилася та сторона таланту Карла, яка була малопомітна в записах De Phazz. Якщо у знаменитій лаунж-групі і як вокаліст, і як композитор

Фрієрсон завжди рухався у напрямку рафінованого поп-джазу, то в персональних дослідах відчувався явний ухил у бік первісного Євангелія, блюзу та соулу.

Дніпропетровський джазовий колектив Jazz Do It Project виконує авторську музику в кращих традиціях сучасного європейського джазу (world music, fusion, funk, jazz-rock, smooth). Група з'явилася на світ у 2006 році як проект легендарного дніпропетровського квартету Тут і Тепер. У цьому ж році публіка познайомилася з молодим колективом на XV Міжнародному фестивалі «Джаз на Дніпрі». У 2008 році група Jazz Do It Project розпочала роботу над авторською програмою яка витримана в стилі фанк і ф'южн і пронизана духом ранніх альбомів «Тут і Тепер», в ній представлені як витончені балади, так і джаз-рокові, фанкові композиції. У 2009 році до складу групи Jazz Do It Project приходить новий барабанщик Ігор Рассамаха і трубач Яків Цветінскій - це стало поштовхом для створення наступної програми з неповторним звучанням труби і гітари в поєднанні з джазовим скетовим вокалом.

Jungleman - це унікальна для України суміш стилів acid funk, lounge, light hop, nu jazz і позитивного драйву, притаманного живому виконанню. З традиційним набором інструментів вони з легкістю досвідченого DJ підносять все краще, що залишила кожна епоха для сучасної музики. При цьому матеріал групи іскриться мелодіями, зрозумілими будь-якому слухачеві.

Звукова та стильова палітри команди знаходиться в постійному оновленні і сьогодні тягнеться від космічних гітарно - синтезаторних Лідов і synth-brass до сентиментальної гавайської гітари та мандоліни, від біг-бітових ритмів і джангла до свінгу і дабу. Музиканти використовують поки ще майже не відомі на України технології формування та обробки звуку, як, наприклад, гітарна MIDI - система і E-Bow. І, звичайно ж, головний козир сьогоднішньої групи - неповторний чаруюшій голос співачки - автора мелодій і текстів і власниці яскравої зовнішності.

DOK - нове явище на українській незалежній сцені. Три музиканта об'єднали зусилля і випустили перший альбом, що стрімко набирає обороти в мережі. Жанрові рамки, в яких виступає тріо, досить розпливчасті. Якщо вдатися до допомоги слухачів, то це будуть experimental, jazz, low rock, garage, psychedelic...

Чекаємо всіх вас у креатив-клубі «Бартоломео» на Набережній Перемоги о 19:30 10-го червня!

 
 

Додав Art-Vertep 08 червня 2010

Про автора

«Джаз Коктебель» ведет свою историю с 2003 года. Он возник как частная инициатива (главный идеолог и основатель фестиваля – Дмитрий Киселев) в противовес засилью «фанеры» и безвкусицы, шквалом несущихся на нас с телеэкранов и

Автори пов'язані с новиною

Гурт Jazz Do It Project , Jungleman

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска