Увійти · Зареєструватися
 

MP3

Вій Серпень догорає (2010 р.) <p> 10,38 Mb</p>
Вій Очі відьми 4.40 Mb
Вій Різдвяна балада 8.36 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Вій / Сім років чекання

Відстань між попереднім релізом «Хата скраю села» легендарної київської формації та диском «Йшов я небом», який видано цими днями, становить цілих сім років... Хоча ті роки й були наповнені насиченою концертною діяльністю. За цей час удалося реалізувати дуже цікаву роботу — альбом–трибют «Очі відьми», в якому з десяток українських команд виконують по–своєму пісні «Вія», які самі ж і відбирали як найулюбленіші (зокрема «Кому Вниз» і «Піккардійська терція» презентують власні, надзвичайно талановиті версії пісень «Вія» — відповідно, «Серед тіней» та «Очі відьми»). Окрім того, Литвинюк і Добрий–Вечір видали екстранеординарну збірку української незалежної рок–сцени «Радіо Україна», яка мала неабиякий розголос у мережі.

Тим часом упродовж усіх семи років Дмитро акумулював нові композиції, які, зрештою, сфокусувалися в альбомі «Йшов я небом». І це — особливий реліз, оскільки і титульна річ, і всі решта присвячені тим, які були близькими людьми і яких уже немає на цій землі. Варто зазначити, що матеріал блискуче аранжовано і записано, і цей процес розтягнувся на роки. Спочатку ключові треки Goodbye my revolution і «Йшов я небом» з’явилися у вигляді інтернет–синглів і були викладені в мережі для вільного скачування. Ті сингли показали, що інтерес до музики групи у мережі є вельми значним, тому що їх «перекачали» знавці і прихильники в багатьох країнах, включно зі США і Японією. До речі, група «Вій» уже давно дотримується правила left right, тобто виклала для вільного скачування всі свої альбоми. І ось таке «нехтування авторськими правами» дає свої плоди: керівник відомого в Балтії лейблу Dangus та директор фестивалю альтернативної музики «Дворогий місяць» знайшов і відзначив нашу групу, запросивши її на свій фест, що втринадцяте стартує цього року в Литві. А це друга за авторитетністю і значенням європейська готична імпреза після славнозвісного німецького фестивалю Wave Gotik Treffen. У принципі, «Вій» зараховує свою музику до течії «дарк вейв етно», а це ідеально збігається з уподобаннями литовської імпрези та литовського менеджера, який три дні поспіль слухав альбоми «Вія» перед тим, як телефонувати в Україну...

За саундом новий альбом «Йшов я небом» набагато м’якший і делікатніший за попередні роботи, а з точки зору звукорежисури записаний просто блискуче і не має аналогів серед подібних релізів в Україні. За змістом робота теж тягне на звання найособистішнішого і найглибшого рок–альбому за останні десять років. Чого лише варті композиції «Серпень догорає», «У темнім лісі», «Йшов я небом», «Колискова–33», від якої аж мороз іде по шкірі... За словами менеджера групи Сергія Литвинюка, «нова робота, на відміну від усіх попередніх, є свідомо концептуальною збіркою лірико–філософських творів, а це — одна з найяскравіших граней композиторського таланту лідера команди Дмитра Доброго–Вечора. Цей альбом можна назвати філософською рок–сюїтою в найкращому сенсі цього словосполучення. Варто додати, що всі записані там інструменти — живі, там зовсім немає студійної «електронної хімії». Натомість у записі брали участь різноманітні музиканти з когорти друзів–прихильників, яких у «Вія» — чимало. Зокрема, для багатьох треків прописала скрипку Леся Рой — у кількох треках звучить від 12 до 30 скрипкових партій. А взагалі програма «Йшов я небом» записана дуже своєрідно. Так в Україні ще ніхто не писав, у багатьох епізодах кількість і якість інструментарію нагадує справжній оркестр. Тож нині маємо всі підстави говорити, що «Вій» переживає нову фазу власної творчої кар’єри». Поза сумнівами, саме цей альбом увійде до віртуальної «рок–десятки» в Україні цього року. Не вірите — перевірте. Всі пісні можна послухати на офіційному сайті групи viyfrom kiev.ua.

Олександр Євтушенко, «Україна Молода»

 
 

Додав Art-Vertep 15 червня 2010

Про автора

Дмитро Добрий-Вечір та Ігор Лемешко у лютому 1991 заснували групу ВІЙ.

Автори пов'язані с новиною

Олександр Євтушенко

 

Коментарi

16 червня 2010

нарешті...

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска