Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

 

Галереї

Потік Афіші Галереї Товари Інформація

Автори / Мазепа-фест / Під прапором Мазепи

У липні в Полтаву завітають Олег Скрипка і Марія Бурмака.

Традиційний фестиваль мистецтв «Мазепа-фест», за задумом організаторів, цьогоріч мав би відбутися 17–20 липня. Проте через проблеми з орендою Співочого поля на суботу-неділю, захід довелося проводити у два етапи. Як зазначив Микола Кульчинський, виконавчий директор фестивалю, фінансову підтримку гетьманській імпрезі надав лише екс-президент України Віктор Ющенко.

Перша частина «Мазепа-фесту» тривала впродовж минулих вихідних. 19 червня в залі Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді демонстрували художні й документальні фільми: «Райські птахи» Романа Балаяна, «Мелодія для шарманки» Кіри Муратової, «Живі» Сергія Буковського і «Небезпечно вільна людина» Романа Ширмана. Кіно-день фестивалю відвідали актори Тарас Жирко, який з’явився на відкритті акції в образі гетьмана Мазепи, і Сергій Романюк, котрий зіграв роль кадебіста в «Райських птахах». Документальні стрічку «Живі» про свідків Голодомору презентувала Вікторія Бондар, дружина режисера Буковського і продюсер проекту. Сам кінематографіст не зміг приїхати в Полтаву, тому що нині знімає нову картину про колапс комунізму.

У неділю, 20 червня, на Івановій горі, прямо біля Білої альтанки, відбувся день класичної музики. У виконанні Полтавського симфонічного оркестру прозвучали твори Ференца Ліста, Миколи Лисенка, Олександра Білаша, Мирослава Скорика і Віталія Скакуна.

Наступний етап «Мазепа-фесту» – рок-концерти на Співочому полі – пройде 17–18 липня. У концертній програмі попередньо заявлені виступи Олега Скрипки, Марії Бурмаки, Росави, гуртів «Неділя», «Esthetic Education», «Даха Браха», «Мотор’ролла», «Ґорґішелі» і кращих полтавських команд.

Сергій Шебеліст

 
 

Додав Art-Vertep 23 червня 2010

Про автора

Полтавський фестиваль етно-року та сучасного українського мистецтва.

Автори пов'язані с новиною

Олег Скрипка , Марія Бурмака , Росава , ДахаБраха , Моторролла , Горгішелі , Esthetic Education

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска