Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Інформація

Автори / Іван Лопатченко / Харків - столиця книговидання України

В Україні зареєстровано більше 3 тисяч видавництв та видавничих організацій, що здійснюють підготовку та випуск книжкової продукції. У 2009 році було випущено близько 49 мільйонів примірників літературних видань, з яких 18 мільйонів було видано у нинішній столиці книговидання – Харкові, такий висновок зробила Книжкова палата України у своєму річному аналітичному огляді.

Прості математичні розрахунки показують, що 37% усіх українських книжок виходять у видавничих організаціях першої столиці. А беззаперечним лідером за кількістю виданих книг - є харківське видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля». У 2009 році, за даними все тієї ж Книжкової палати України, видавництво надрукувало 9 млн. 229 тис. примірників, асортимент склав 679 найменувань книжок. Проте загальний наклад за внутрішніми даними компанії є дещо більшим. Він склав близько 14,5 мільйонів примірників, з них частина книжок надрукована за межами України. Дані цифри свідчать, що серед видавництв та видавничих організацій з усіма формами власності, «Клуб Сімейного Дозвілля» є лідером країни, за кількістю виданих книг та за розмірами накладів.

Такого результату видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» досягло завдяки непересічним проектам, що виходили у 2009 році. Це і літературна сенсація, український переклад роману всесвітньо відомого Дена Брауна «Втрачений символ», романтична і сумна сповідь «РАЙ. центр» від володарки численних премій та перемог письменниці Люко Дашвар, книжка – переможець літературного конкурсу «Книга року ВВС - 2009» Юрка Іздрика - «Таке», українські переклади творів «королеви детективу» Агати Кристі, тощо.

«Клуб Сімейного Дозвілля» (КСД) був заснований у 2000 році, як видавництво та дистриб’ютор книжкової продукції в Україні.

У 2004 році видавництво увійшло у склад підрозділу «Direct Group» міжнародної корпорації Bertelsmann AG.

У цьому ж році почалось створення групи компаній, до якої увійшли «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (Україна) та «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (Росія).

У 2007 році до неї увійшло видавництво «Бертельсманн Медіа Москау» (БММ), що випускає ілюстровані подарункові видання найвищої поліграфічної якості різноманітної тематики: ілюстровані енциклопедії, альбоми з мистецтва, дизайну та антикваріату, атласи, науково-популярні видання по астрології, мінералогії.

Видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» спеціалізується на випуску видань усіх літературних жанрів: художньої літератури, у форматі якісного мейнстриму, повного спектру прикладної літератури від чорно-білих видань науково-популярної тематики до кольорових посібників з кулінарії, ремонту, медицині, здоров’ю, та, звичайно ж, серій дитячої літератури.

У авторському портфелі «КСД» більш ніж півтори сотні імен, таких як Стівен Кінг, Ден Браун, Агата Кристі, Анн Голон, Александр Алан Мілн, Філіп Ванденберг, Даніела Стіл, Джоді Піколт, Барбара Делінскі, Пітер Абрахамс, а також відомі українські письменники - Любко Дереш, Ірена Карпа, Сімона Вілар, Юрко Іздрик, Люко Дашвар.

 
 

Додав vanyalop 28 липня 2010

Про автора

Література, мистецтво, творчість.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска