Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Афіші Галереї Інформація

Автори / Харківська муніципальна галерея / Імпорт харківського СтрітАрта до Криму

Просто зараз у місті-герої Севастополі проходить фестиваль «Війна і мир» («Балаклавська Одисея - 2010»), в рамках якого Харківська муніципальна галерея презентує СтрітАртПроект «Консерви історії» лауреатів фестивалю «Non Stop Media», активних молодих художників Романа Мініна і Гамлета Зіньківського (http://miningamlet.blogspot.com/).

На 62 двометрових буях, які раніше захищали прохід підводних човнів у Балаклавській бухті, художники розташували чорно-білі написи, тематично пов'язані з війнами, полководцями, героями революцій.

Не зважаючи на те, що в текстах використовувалася виключно нормативна лексика, а зовнішній вигляд розписів цілком естетичний, даний проект став одним з найбільш обговорюваних, навіть скандальних подій фесту.

Протягом всієї роботи художників (2 дні) до об'єктів регулярно приїжджали з інспекцією представники правоохоронних органів (відзначимо, всі дозволи були отримані заздалегідь, а круті куратори фестивалю з Росії та Німеччини заздалегідь отримали, прийняли й оцінили концепцію проекту). Ряд незадоволених представників громадськості порадили авторам: «Іти до Харкова і його розфарбовувати!». Але ми-то знаємо, що тут вони успішно малюють третій рік поспіль, при повній любові городян і підтримки міської влади.

Кримська публіка виявилася не зовсім готова до СтрітАрту, хлопці стали першовідкривачами на берегах Чорного моря.

З'ясувалося, місцеву публіку розбурхали імена відомих особистостей (Ленін, Сталін, Че Гевара ...) що згадуються в текстах. Севастополь, як місто військової слави з трепетом ставиться до питань історії, давньої та не дуже, тож не відразу оцінив молодіжний гумор. Хоча спілкування з художниками переконало навіть мера міста.

 
 

Додав Art-Vertep 14 серпня 2010

Про автора

м. Харків, вул. Чернишевського, 15. Телефон: 706 16 20.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска