Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Богдан-Олег Горобчук, Павло Коробчук, Олег Коцарев / Цілодобове БЖД у Дніпропетровську (Горобчук, Коробчук, Коцарев, Ушкалов)

Зазвичай письменники їздять турами по Україні по одному чи по двоє. Але щоб до міста приїхали відразу три талановитих поети та один прозаїк – такого щось не пригадується. Представляли вони, щоправда, всього дві книжки на чотирьох. Точніше – аж дві книжки відразу. Це я про «Цілодобове БЖД», чи про «БЖД цілодобово». Тобто про «БЖД» Сашка Ушкалова та «Цілодобово» Коцарева-Горобчука-Коробчука. В рамках тура Україною, після Львова, Києва та Харкова вони таки дісталися Дніпропетровська. І цей факт вніс значну дозу позитиву в серця шанувальників української поезії, яких, завдяки МА Арт-Вертеп та ГРАДу, у Дніпропетровську стає все більше. Так як хлопці презентували себе і свою творчість у місті вперше, варто напевно розповісти докладніше про кожного.

«Це не Гек, це не Чук – виступає Горобчук» - приблизно так представляли на літературному вечорі одного з співавторів збірки «Цілодобово» Богдана-Олега Горобчука. Або ж інакше – «Естафету приймає лисий». До речі, глянувши у прес-реліз, дуже здивувалася, що отому житомирському Богдану-Олегу, виявляється, лише 20. За свої два десятки років, автор встиг видати власну збірку «Місто В Моєму Тілі», взяти участь у безлічі фестивалів по всій Україні та навіть у Москві. А ще, як виявилося, Горобчук – художник та формувальник залізобетонних виробів. Отакої!

«Чух-чух-чух, чух-чух-чух, виступає Коробчук». Цей луцький хлопець (що проживаю у Києві) на два роки старший за Богдана-Олега і звуть його Павло. Письменник, що вчився на відділенні сходознавства (що в його віршах іноді дуже помітно), вже випустив збірку - «Натщенебо» (2005), та друкувався у багатьох альманахах і часописах («Сучасність», «Афіша», «Святий Володимир» і ін). До того ж, ця цікава людина займається електронною музикою, грає на барабанах у рок-гурті.

Третій пазл збірки «Цілодобово» - харків’янин Олег Коцарев. Не відстаючи від своїх друзів видав книгу «Коротке і довге» та поїздив різними фестивалями та перфоменсами, не тільки українськими, а й польськими, білоруськими та російськими. Тимчасово мешкає у Кракові, та присвячує цьому місту нові вірші, звичайно, українською мовою. В свої 25 років встиг стати лауреатом «Смолоскипу» та премії ім. Підмогильного.

Сашко Ушкалов виділився з цієї компанії двічі... навіть тричі. По-перше, представляв власну книжку («БЖД»), по-друге вона була прозовою. По-третє, лірично-жорсткі поезії «цілодобовників» розбавив стьобно-гумористичними історіями, переважно «наполовину автобіографічними». До того ж, Сашко обійшов колег кількістю збірок, видавши книжку поезій «Перепатетика-блюз», збірки абсурдових п’єс “ESC“, ну й вищезгаданий роман, звичайно. Кажуть, ще й німецьку мову знає настільки, що перекладає німецькомовні поезії та прозу.

До речі, книжки, презентовані 28го квітня, були видані у видавництві «Факт», редактор якого створив креативний настрій зустрічі, виступивши на самому початку вечора зі своєю життєдайною промовою. Збірки розкупили дуже активно – кажуть, на книжкових полицях магазинів твори тих авторів знайти складно (проте, якщо дуже постаратися...).

Що ж, суч. укр. літ. набирає оберти і скоро, напевно, за збірками українських письменників будуть стояти черги. Тим паче, з рекламою зокрема у «Цілодобово» проблем немає – як чітко примітив Олег Коцарев, реклама збірки нині розташована на кожній аптеці. З тією метою і називали. «БЖД» з тим же успіхом рекламується у навчальних розкладах, адже назва дійсно розшифровується як «безпека життєдіяльності». Чому – варто дізнатися на власні очі, читаючи.

Тетяна Гонченко, спеціально для Арт-Вертепу

Фото - Олександр Кузьмюк

Цілодобове БЖД. Леонід Фінкельштейн Цілодобове БЖД. Олег Коцарев Цілодобове БЖД. Дарина Важинська Цілодобове БЖД. Павло Коробчук Цілодобове БЖД. Олег Коцарев Цілодобове БЖД. Богдан-Олег Горобчук Цілодобове БЖД. Богдан-Олег Горобчук Цілодобове БЖД. Богдан-Олег Горобчук Цілодобове БЖД. Богдан-Олег Горобчук Цілодобове БЖД Цілодобове БЖД. Богдан-Олег Горобчук Цілодобове БЖД. Павло Коробчук Цілодобове БЖД. Павло Коробчук Цілодобове БЖД. Павло Коробчук Цілодобове БЖД. Павло Коробчук Цілодобове БЖД. Сашко Ушкалов Цілодобове БЖД. Павло Коробчук, Олег Коцарев, Богдан-Олег Горобчук Цілодобове БЖД. Сашко Ушкалов

 
 

Додав Art-Vertep 30 квітня 2007

 

Коментарi

01 травня 2007

люблю Горобчука нєжно!:) за якихось 10 років це буде наш, український, рок-ідол!:)

08 травня 2007

а я не менш ніжно люблю Коробчука! Коробчук прекрасний! Тендітний, вдячний, затятий, захоплений, замріяний, закоханий, обраний.. Поет, м.я, справжній

21 грудня 2007

ти,Коробчук змінився,майже,закоханий у себе як завжди.хочу з тобою кохатися.дурнику.

17 березня 2008

якщо за 20 років як згадаємо хоч когось з НИХ - поговоримо.
гггггг

Apassionata
18 березня 2008

ого! Оце я таке рік тому писала? ))) рік по тому стаття здається абсолютно чужою... )

18 березня 2008

Чи не той це Коробчук, який на останньому Гуляйполі під час показу "боді-арту" ганебно зрікся власної поезії, увічненої на прекрасних телесах, на догоду популістському: "Цицьки"?! Він, паскуда, він... Ганьба!!! А якщо серйозно, це було щонайменше непорядно по відношенню до дівчини, яка погодилася надати себе в розпорядження цього "поета".

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска