Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Богдан-Ігор Антонич / У Львові пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу встановлять на Святоюрській горі

У Львові завершився Всеукраїнський відкритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника поетові Богдану-Ігору Антоничу. Журі визначило найкращий проект пам’ятника. Ним виявився проект, де сплелися три світи – світ тварин, рослин та людей.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської міської ради, пам’ятник Антоничеві встановлять на Святоюрській горі не раніше наступного року. Досі невідома вартість пам’ятника, поки не розроблена проектна документація.

"Ми віддали перевагу нестандартному проекту. Таких постатей "в плащах" чи "в костюмі" у Львові дуже багато. Бо сам Богдан-Ігор Антонич був зовсім не стандартним, він не вписується ні в плеяду тодішніх майстрів літератури, та навіть для сьогодення він є дуже нестандартним. Тому дуже складно було про нього говорити в такому стандартному образі і в стандартних формах. Тому було прийнято рішення, що якщо вже Антонич є таким, то і пам’ятник має бути подібнім до нього – нестандартним, авангардним. Тим паче, ми плануємо встановити пам’ятник серед парку зі сторони Святоюрської гори, де є простір та зелень", – розповів заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Нагадаємо, переможців конкурсу було визначено на засіданні журі 11 серпня 2010 року.

ZAXID.NET

 
 

Додав Art-Vertep 11 жовтня 2010

Про автора

Богдан-Ігор Антонич народився у с. Новиця Горлицького повіту на Лемківщині (тепер - територія Польщі) в родині священика Василя. Справжнє прізвище батька було Кіт, яке родина змінила перед народженням єдиного сина.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска