Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Василь Нечепа / Зустріч з кобзарем-лірником

На початку зустрічі ведуча заходу провела короткий біографічний екскурс по життю митця, бо ж в залі були присутні не тільки прихильники творчості Василя Григоровича, а й молоді люди, що вперше познайомились з ним. Більш детально з життєвим та творчим шляхом видатного кобзаря присутні мали змогу ознайомитись за допомогою виставки „Нехай бринить струна жива”, де були представлені статті з періодичних видань, книги про кобзарство та особисті видання Василя Нечепи. А далі слово було надане самому кобзареві.

Пан Василь вів мову і про свій древній родовід, і про мандри, і про благодійні концерти, гроші з яких пішли на допомогу дітям, постраждалим від катастрофи на ЧАЕС, прикрашаючи свою розповідь веселими жартівливими і сумними задушевними піснями.

Коли слухаєш спів кобзаря Василя Нечепи, чуєш милі і такі знайомі серцю звуки ліри і кобзи, душа наповнюється трепетом і любов’ю до рідного краю. Ти відчуваєш себе не загнаним рабом, а українцем, який підвівся з колін і гордо дивиться вперед, в майбутнє. Неначе давно обплетені павутинням крила в кінці-кінців розкрились за спиною. Виступ митця надихає на творчу працю, а його життя є прикладом для молоді.

В кінці зустрічі виступив самодіяльний художник Семен Миколайович Недашківській, член об’єднання самодіяльних художників Чернігова „Деснянська палітра”. Він попрохав кобзаря заспівати пісню „На Чорнобиль журавлі летіли”. Крім самої пісні ми почули ще й цікаву історію написання твору.

Вже після зустрічі, йдучи по коридору, було приємно чути схвальні відгуки як від старшого покоління, так і від молоді. Тож є надія, що це дарма призабуте мистецтво засяє яскравими переливами.


Бібліотекар відділу мистецтв ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка
 Катя СКРИПКА


Інтернет-видання Високий Вал

 
 

Додав Nusya 09 листопада 2010

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска