Увійти · Зареєструватися
 
Потік Товари Інформація

Автори / Назарій Яремчук / На Буковині до 60-річчя Назарія Яремчука про нього знімуть фільм

Відзначення 60-річчя з дня народження Назарія Яремчука має відбуватися на найвищому рівні. Про це заявив перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Георгій Галиця під час засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 60-річчя від дня народження народного артиста України Назарія Яремчука.

Серед основних заходів, які планується провести у наступному році з нагоди ювілею уславленого земляка – фестиваль сучасної української естрадної пісні, відеофільм про життя та творчість митця “Співає Назарій Яремчук”, встановлення меморіальної дошки на приміщенні обласної філармонії, в якій працював співак.

Передбачається зорганізувати присвячений Назарію Яремчуку вечір-спогад, тематичні та музично-літературні вечори, ретроспективний показ телевізійних програм за участю співака. Також оргкомітетом розглядається пропозиція щодо заснування обласної стипендії імені Назарія Яремчука з метою підтримки молодих естрадних виконавців. Особливу увагу члени організаційного комітету зосередили на організації фестивалю імені славетного земляка, оскільки є пропозиції його проведення на малій батьківщині співака у Вижниці або Чернівцях. Також було обговорено статус фестивалю, і джерела його фінансування. За словами Георгія Галиця, цей фестиваль має стати знаковою подією в мистецькому житті краю: “Сьогодні надзвичайно важливо розвивати та популяризувати українську естрадну пісню. Нам потрібно докласти максимум зусиль, щоб фестиваль був організований якісно та на високому рівні”.

Назарій Яремчук народився 30 листопада 1951 року в селі Рівня Вижницького району Чернівецької області в селянській родині. У 1970 – 1995 роках був солістом вокально-інструментального ансамблю "Смерічка" Чернівецької філармонії. 30 червня 1995 року Назарій Яремчук помер. Співака поховали на центральному кладовищі Чернівців. Посмертно Назарію Яремчуку присуджено Шевченківську премію.

http://zaxid.net/>

 
 

Додав Art-Vertep 20 листопада 2010

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска