Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Марія Бурмака Він іде по воді (2014 р.) 6.08 Mb
Марія Бурмака feat. Shopping Hour. Прочитай мої слова по губах (2011 р) 8.30 Mb
Марія Бурмака Пробудіться, Орли Сизі 2,06 Mb
Марія Бурмака Пам'яті тридцяти (2009) 1,36 Mb
Марія Бурмака Поранена в серце 6,00 Mb
Марія Бурмака Під облачком (2008 р.) 1,99 Mb
Потік Афіші MP3 Товари Інформація

Автори / Марія Бурмака / Час збирати каміння

Солідна дискографія, а це 11 повноцінних студійних альбомів стали наочною ілюстрацією творчої еволюції співачки з Харкова, яка потужно заявила про себе під час першої «Червоної Рути» у 1989-му у Чернівцях. Згодом Марія перетворилася на справжню діву українського рок-мейнстриму. Марія Бурмака - автор десятків глибоких за змістом і легких за подачею бард-рокових хітів. Свій камерний вокальний діапазон вона використовує з максимальною користю для створення образів - зовні ніжно-жіночих, а внутрішньо напружено-драматичних. Минулорічний альбом «Саундтреки мого життя» був цілком органічним продовженням її творчого кредо. Поява нових пісень і той помітний від них резонанс у мас-медіа засвідчив появу нових настроїв відносно важливих суспільних подій. Зокрема йдеться про пісню «Я втомилась від тих революцій».

УМ: - Є очевидним, що у наш цинічно-прагматичний час так званий шоу-бізнес є відверто-маніпулятивним інструментом, який часто нехтує художньою складовою творчості артиста. Якими у цьому сенсі є відносини співачки Марії Бурмаки і шоу-бізу?

М.Б.: - Сьогодні справді різко змінилася ситуація, мода, потреби суспільства, тобто те, що визначає пропозицію у шоу-бізнесі. Я чудово усвідомлюю, що природа моєї творчості є зовсім інакша. Я почала писати свої авторські речі ще у 1988-муі співала їх вже на першій «Руті». Саме там я вперше помітила і зрозуміла, що чимало артистів, і не тільки початківці, національне піднесення і патріотизм перетворили на кон’юктуру. Неприємно було чути пісні про наших героїв, що гинули за волю, у супроводі мажорних диско-ритмів. Я завжди шукала свою стежку у мистецтві, свою природну інтонацію і теми.

УМ: - Чи не здається тобі, що нині взагалі стає важко співати українською?

М.Б.: - Здається. І це видно неозброєним оком. Свідомо створюють несприятливі умови для тих, хто співає українською. Багато хто, відчувши нову кон’юктуру, переходить на російську. Але це не для мене, оскільки писати і співати українською це моя сутність, мій спосіб життя. Крім того патріотична пісня для мене-це не порожній звук. Як правило, свої концерти закінчую піснями саме патріотичного звучання - «Ми йдемо», «Гей, на горі, на Маківці», «Не бійся жити».

УМ: - Гадаю, один з головних твоїх пріоритетів - а це пісні про вічні цінності-зберігається і тепер, під час підготовки нового альбому.?

М.Б.: - Так. На одну з них, що має назву «Не забувається любов» вже знято відео.

УМ: - У інтерв’ю з відомими музикантами дуже рідко можна дізнатися про духовний світ людини, його віру та переконання…

М.Б.: - Для мене це складне питання, тому що воно-інтимне. Хоча я переконана-на все у житті є воля Божа. Я знаю що таке сила молитви, переживала моменти, коли твоє єдине сподівання-це Божа допомога. Віра-це така річ, яка має вийти з потреб самої людини. Кожного разу, коли надходить час посту, я завжди чекаю на цю подію. Чому? Тому що моїй душі насправді стає легше. Я православна і мене часто можна побачити у Покровській, Кирилівській церквах, Володимирському соборі. І я дійсно вважаю, що доля кожної людини –у руках Божих.

УМ: - Як тобі сьогодні пишеться? Які чинники впливають найбільше?

М.Б.: - Намагаюсь щоб на мене якнайменше впливали події політичного життя, тому що, як правило, вони псують мій настрій. Найбільше мене непокоїть те, у якому просторі моральних цінностей житиме моя дитина… Це - головне. А так-я дуже люблю працювати, коли навколо тебе панує київська осінь, коли навколо-неймовірно красива країна, неймовірно красивий Київ і такі ж люди.

У.М.: - Твоя нова пісня «Я втомилась від тих революцій»викликає доволі суперечливі реакції у твоїх прихильників.

М.Б.: - Задля ясності я просто процитую кілька рядків. «Я втомилась від тих революцій, що такими не є насправді, що такими даремно лиш звуться. Я сама собі буду правда. Говорімо про щось інакше - я нічого вже не боюся. Лише трохи, напевно, є фальші. Досить з мене тих революцій». У тих рядках-моя громадянська позиція, мій меседж до усіх небайдужих.

У.М.: - Розкажи про музикантів своєї групи, новий альбом, чому тебе давненько не видно на концертних майданчиках?

М.Б.: - Я справді тривалий час не давала концертів. У мене тяжко хворіла мама, а влітку її не стало. Дуже довго я була ніби сама в собі. І от з осені я, ніби той Мюнхаузен, витягаю себе за косичку з творчого небуття. Коли ти переживаєш такі потрясіння, то починаєш розуміти, що в житті є головне. На щастя, усі мої музиканти зі мною, хоч вони паралельно і задіяні в інших проектах. У мене, як і раніше, на концертах звучить тільки жива музика. Зараз я співпрацюю зі студією «Кофеїн», яка продукує надзвичайно стильний, вишуканий і актуальний саунд. Можливо це буде спільний проект з групою «Shoping hour», де двоє учасників співають сербською, а двоє - українською мовою. Я точно знаю, що з цього вийде щось дійсно нове і цікаве.

www.rock-oko.com

 
 

Додав Art-Vertep 09 лютого 2011

Про автора

Марія Бурмака була серед тих, завдяки кому багато в чому й виникла сучасна українська популярна музика, а окрім того її пісні, зокрема, і допомогли сформувати український контекст у тому, що прийнято називати world music.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска