Увійти · Зареєструватися
 
Потік Афіші Товари Інформація

Автори / Леся Українка / «Лісова пісня» зібрала аншлаги

Протягом двох днів культурне життя Івано-Франківська було насичене класичним мистецтвом — Донецький національний академічний театр опери і балету імені А. Солов’яненка привіз на суд прикарпатців прем’єрний спектакль «Лісова пісня». 

25 лютого, в день 140-річчя Лесі Українки  та 100-ліття від дня написання драми-феєрії «Лісова пісня», балет презентували волинянам. Наступного дня артисти балету вже виступали на сцені івано-Франківського академічного облмуздрамтеатру ім. І. Франка. Далі їхній творчий шлях проліг до Чернівців — проект «Схід—Захід», що розпочався з Івано-Франківська, рухається далі.

Балет українського композитора Михайла Скорульського за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» донецькі артисти здали торік у грудні. Ексклюзивна хореографія народної артистки України Євгенії Хасянової, музика неперевершеного М. Скорульського, котрий провів дитинство на Волині, та високий клас молодої балетної трупи забезпечили донеччанам успіх.

Як зауважив перед прем’єрою диригент Віктор Олійник (він прибув до Івано-Франківська, аби працювати з симфонічним оркестром обласної філармонії), грати балет для оркестру — це прекрасний досвід, і він упорався з цим надважким завданням. Аби розсадити музикантів, оркестрової ями не вистачило, тож їх посадили перед сценою і навіть у перші два глядацькі ряди.


У фойє театру розгорнуто виставку з семи акварелей художниці Тетяни Павлик, присвячених ліриці видатної української поетеси. Роботи виконано 20 років тому як ілюстрації до збірки  Лесі Українки «Хвилі моєї туги».

Автор: Леся ТУГАЙ

Джерело: Газета ”Галичина”

 
 

Додав Art-Vertep 03 березня 2011

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска